CO2ngress kule smanjuju zagađenje vazduha u Čikagu

12.07.2012. | Evolo.us

U pokušaju da smanje zagađenje vazduha u Čikagu, koje najčešće dolazi sa autoputa Ajsenhauer, Deni Mui i Bendžamin Sahagun predložili su izgradnju nebodera Congress Gateway Towers, koji koristeći sistem ugljeničnih filtracionih prečistača i uređaja koji čiste ugljen-dioksid i druge zagađivače vazduha.

U cilju povećanja svesti javnosti i poboljšanja javnog zdravlja u Čikagu, CO2ngress Gateway Towers apsorbuju vazduh od prolaska automobila, kojim se hrane alge gajene u zgradi. Alge onda pomažu obradi biogoriva koje će snabdevati ekološke automobile stanovnika nebodera.

 

Dve kule podeljene na vrhu stvaraju repernu izlaznu kapiju grada. Most spaja dve kule i sadrži javni restoran sa pogledom na okolne zgrade. Pešačke veze su uređene u bazi, naglašavajući auto-bazirani identitet zgrade. Ugljeni prečistači smešteni na kruni kule zarobljavaju CO2 i druge zagađivače vazduha. Ovi prečistači su prvi korak u obradi biogoriva. 

Dvostruka fasada eko-kule smanjuje buku saobraćaja i nudi ograđene balkone. Zbog nepravilnog oblika zgrade, mali prostori su smešteni na obe strane jezgra i koriste se kao komunalne otvorene terase za stanovnike. Terase su ograđene Bio-reaktorskim cevima na kojima rastu alge odgovorne za obradu biogoriva.

Povezani tekstovi:

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bane 28.02.2021.
U čl.2. Ugovora koji su vlasnici stanova za...
Zvezdan 23.02.2021.
Ovo je samo zanimljivost za nas. Naše zelen...
Куриња 17.02.2021.
Када креће са радовима?
Sulja Besir 09.02.2021.
Jeli radite u Austriju imamo 270 m2 tarasei...
Saurus 08.02.2021.
Liči na bledu kopiju Karađorđevog trg u Bat...