INFONET-468X60-BANNER

CO2ngress kule smanjuju zagađenje vazduha u Čikagu

12.07.2012. | Evolo.us

U pokušaju da smanje zagađenje vazduha u Čikagu, koje najčešće dolazi sa autoputa Ajsenhauer, Deni Mui i Bendžamin Sahagun predložili su izgradnju nebodera Congress Gateway Towers, koji koristeći sistem ugljeničnih filtracionih prečistača i uređaja koji čiste ugljen-dioksid i druge zagađivače vazduha.

U cilju povećanja svesti javnosti i poboljšanja javnog zdravlja u Čikagu, CO2ngress Gateway Towers apsorbuju vazduh od prolaska automobila, kojim se hrane alge gajene u zgradi. Alge onda pomažu obradi biogoriva koje će snabdevati ekološke automobile stanovnika nebodera.

 

Dve kule podeljene na vrhu stvaraju repernu izlaznu kapiju grada. Most spaja dve kule i sadrži javni restoran sa pogledom na okolne zgrade. Pešačke veze su uređene u bazi, naglašavajući auto-bazirani identitet zgrade. Ugljeni prečistači smešteni na kruni kule zarobljavaju CO2 i druge zagađivače vazduha. Ovi prečistači su prvi korak u obradi biogoriva. 

Dvostruka fasada eko-kule smanjuje buku saobraćaja i nudi ograđene balkone. Zbog nepravilnog oblika zgrade, mali prostori su smešteni na obe strane jezgra i koriste se kao komunalne otvorene terase za stanovnike. Terase su ograđene Bio-reaktorskim cevima na kojima rastu alge odgovorne za obradu biogoriva.

Povezani tekstovi:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;