IZOLACIJA-468X60-BANNER

Predstavljen projekat novog Medicinskog centra Univerziteta Kolumbija

04.07.2012. | Arch Daily

Kolumbija Univerzitet je bio na čelu medicinskog obrazovanja više od dva veka, takođe i prva medicinska škola u Sjedinjenim Državama koja je dodelila diplomu 1770. godine. Sada, Medicinski Centar Univerziteta Kolumbija (CUMC) najavljuje planove za novu, državno - umetničko - medicinsku zgradu u kojoj, kako veruju, uče kako medicina treba da se praktikuje u 21. veku. Smešten na CUMC kampusu na severnom Menhetnu, objekat sadrži 14 spratova i imaće za cilj postizanje LEED Gold sertifikata i ugrađivanje tehnološko naprednih učionica. Projekat predvode arhitektonski biro Diller Scofidio + Renfro, u saradnji sa Gensler -om kao izvršnim arhitektima. Početak izgradnje se očekuje tokom 2013. a završetak se planira sredinom 2017. godine.

"Nova zgrada medicinskog i postdiplomskog obrazovanja će biti društveni i akademski sidro CUMC kampusa", rekla je Elizabet Diler, glavni nosilac projekta. "Prostori za obrazovanje i druženje su isprepletani tako da podstaknu nove oblike saradnje između studenata i nastavnika."   

Objekat će stvoriti zajednicu učenika i objekat sa sve četiri CUMC škole (P&S, negu, stomatologiju i Mailman Školu javnog zdravlja), kao i biomedicinsko odeljenje Fakulteta za umetnost i nauku. Integracija mešovitog programa i stavljanje naglaska na tim zasnovanog učenja ogleda se u celoj zgradi.

Projekat obuhvata oblasti za studiranje i druge aktivnosti koje su važne u 21. veku. Podrazumevaju se tehnološki opremljene učionice, državno umetničko medicinski centar, operacione sale, inovativne kapacitete za učenje i saradnju, auditorijum i događaje oblasti sa integrisanom tehnologijom, centralizovane studentske službe podrške, studentske čekaonice i kafiće i više mesta na otvorenom, uključujući i terasu sa pogledom na reku Hadson.

"Studija Kaskada" je princip projektne strategije zgrade - socijalna mreža i proučavanje prostora raspoređenih širom ogromnih sletanja duž komplikovanih stepenica sa svih 14 spratova. "Studija Kaskada" stvara jedan povezani prostor visine zgrade, koja se proteže od hola prizemlja do vrha zgrade, i pogodan je za saradnju timski zasnovanog učenja i nastave. Studijski "vodopad" enterijeri su dopunjeni od strane decentralizovane mreže na otvorenim "sobama" i terasama koje su obložene cementnim pločama i drvetom. Dok "Studija Kaskadno" pruža organizacionu strategiju za unutrašnjost zgrade, takođe je urbani gest koji, sa svojom staklenom fasadom, ima za cilj da postane vizuelni orijentir na severnom delu medicinskog kampusa na Univerzitetu Kolumbija.                      

"Nova zgrada unapređuje obrazovne objekte koji oslikavaju jednu od najboljih medicinskih škola u svetu. I zgrada i novonastali zeleni prostor koji će je okružiti takođe će revitalizovati naš kampus na način na koji će koristiti kao naš zdravstveni centar i celu zajednicu", rekao je Li Goldman, dekan Fakulteta zdravstvene nauke i medicine na CUMC i izvršni potpredsednik zdravlja i biomedicinskih nauka na Univerzitetu Kolumbija.

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;