IZOLACIJA-468X60-BANNER

WINDOSHOW-970X250-BANNER

SOM Architecture: Manhattan Loft Gardens u Londonu

28.06.2012. | Arch Daily

Trostruka visina terminala dočekaće posetioce na ulaz hotela svetske klase, dva restorana, tri nebeska vrta i 248 stambenih jedinica kule, sve sa izuzetnim pogledom ka Olimpijskom parku. Ovo su neke od ključnih karakteristika koje se nude u novootkrivenim planovima zgrade Menhetn Loft gardens (Manhattan Loft Gardens) u Londonu, sa 42 sprata, projektovanom od strane poznatog arhitektonskog biroa Skidmore, Ovings i Merrill (SOM). Završetak je planiran za 2014. godinu.

Smešten pored jedne od najvećih i najnovijih međunarodnih transportnih stanica u Londonu, zgrada visoka 135 metara sadržaće mešavinu visine pojedinačnih stanova, dvostruku visinu potkrovlja i trostruku visinu penthausa. Stanari nikada neće biti udaljeni više od devet spratova od otvorenog prostora, sve dok su tri nebeska vrta strateški integrisani kroz kule.

Kombinacija sedam spratova hotela i trideset četiri sprata stambene kule obuhvata zajednički komunalni veliki lobi, objekte za rekreaciju, bazen, objekte za sastanke i konferencije, kao i zajedničku spoljnu krovnu baštu sa pogledom na Olimpijski park.

Fasada zgrade održava transparentne i čvrste panele u zupčastom sastavu stakla i terakota. Paneli su poravnati korišćenjem geometrije u planovima. Iz ugla aspekta zgrade samo jedan tip panela može biti vidljiv na celoj fasadi. Dakle, pokret oko spoljašnjosti zgrade daje uzajamnost između čvrstine i transparentnosti. Usmerenje od čvrstih panela u odnosu na one transparentne u velikoj meri smanjuje količinu direktne sunčeve svetlosti koja ulazi u zgradu na pojedinim fasadama.

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoran Šumaruna 19.02.2024.
Pravilno postavljena podkonstrukcija i prav...
Stojkovic 12.02.2024.
A voda sto Malo Malo pa nestane to nema vez...
Sile 24.01.2024.
Sve ovo je super, ali fali nam minimum jos ...
Darko 17.01.2024.
A što tako ne okreče Beograd? Svi stranci s...
Branka 06.01.2024.
Videla sam hotel i u šoku sam. Ne razumem z...

;