PRIJAVA-468X60-BANNER

SAUTERBUILDINGCONTROLSERBIA-970X250-BANNER

SOM Architecture: Manhattan Loft Gardens u Londonu

28.06.2012. | Arch Daily

Trostruka visina terminala dočekaće posetioce na ulaz hotela svetske klase, dva restorana, tri nebeska vrta i 248 stambenih jedinica kule, sve sa izuzetnim pogledom ka Olimpijskom parku. Ovo su neke od ključnih karakteristika koje se nude u novootkrivenim planovima zgrade Menhetn Loft gardens (Manhattan Loft Gardens) u Londonu, sa 42 sprata, projektovanom od strane poznatog arhitektonskog biroa Skidmore, Ovings i Merrill (SOM). Završetak je planiran za 2014. godinu.

Smešten pored jedne od najvećih i najnovijih međunarodnih transportnih stanica u Londonu, zgrada visoka 135 metara sadržaće mešavinu visine pojedinačnih stanova, dvostruku visinu potkrovlja i trostruku visinu penthausa. Stanari nikada neće biti udaljeni više od devet spratova od otvorenog prostora, sve dok su tri nebeska vrta strateški integrisani kroz kule.

Kombinacija sedam spratova hotela i trideset četiri sprata stambene kule obuhvata zajednički komunalni veliki lobi, objekte za rekreaciju, bazen, objekte za sastanke i konferencije, kao i zajedničku spoljnu krovnu baštu sa pogledom na Olimpijski park.

Fasada zgrade održava transparentne i čvrste panele u zupčastom sastavu stakla i terakota. Paneli su poravnati korišćenjem geometrije u planovima. Iz ugla aspekta zgrade samo jedan tip panela može biti vidljiv na celoj fasadi. Dakle, pokret oko spoljašnjosti zgrade daje uzajamnost između čvrstine i transparentnosti. Usmerenje od čvrstih panela u odnosu na one transparentne u velikoj meri smanjuje količinu direktne sunčeve svetlosti koja ulazi u zgradu na pojedinim fasadama.

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 03.10.2022.
"Ministarstvo građevinarstva je od 2015. sr...
Irena 30.09.2022.
Svaka cast, pozeljno sto vise slicnih ideja...
Jelena 29.09.2022.
Divne su! Ja sam ove godine kupila platneni...
DARKO 26.09.2022.
Šta je sa pasarelom kod Ada mola? Da li su ...
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...

;