Writhing Tower - eksperimentisanje savremenih tendencija dizajna

18.06.2012. | Arch Daily

Writhing Tower, projektovan od strane LYCS arhitekturnog biroa, nalazi se u jednoj od najlepših stambenih zona u Limi. Predlog za globalni arhitektonski konkurs inicirala je ARQUIA, internacionalna firma zainteresovana za pojam arhitekture kao umetnost. Svaka jedinica je rotirana za oko 45 stepeni kako bi stvorila oblik krsta i pojave linearne šarke. To omogućava da svaka jedinica ima široke poglede ka parkovima i ka okeanu.

Pored toga, svaka jedinica blokira pogled ka jedinici iznad i ispod nje, tako da stvara dodatnu privatnost. Svaka jedinica sadrži terasu i bazen. Zbog jedinstvenosti ove geometrijske igre, svaka terasa je u stanju da primi zrake tropskog sunca i strujanje povetarca. Metalni hiper boloid povezuje drugu podnu ploču na donjoj strani jedinice sve do glatke površine dve  geometrijske kutije. Shodno tome, okretna zapremina preuzima pojave okrenute od jedinice do jedinice, pa sve do strukture. Mrežni trougao se dodaje kako bi pružio dodatnu zaštitu od sunca i sintetičku vezu sa formom hiper boloida.

Projekat je eksperimentisanje savremenih tendencija dizajna, i ističe se po svojoj jedinstvenosti u odnosu na tradicionalne ili urbane nebodere u Limi, Peru.

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Žikica 09.04.2021.
Super, mnogima od nas je pomoć bitna. Inte...
Aleksandar 09.04.2021.
Kako ste naivni, obećanje, ludom radovanje....
Tijana 08.04.2021.
Kada mogu da se prijavim i gde?
Muvica 07.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije i f...
Ljubisa 07.04.2021.
Pitanje: da li ce moci da se prijave za ref...