Novi Univerzitet medicine i nauka u gradu Bafalo

23.05.2012. | Arch Daily

HOK, međunarodni arhitektonski biro nedavno je izabran da dizajnira novi Univerzitet u gradu Bafalo, Njujork na Medicinskom fakultetu biomedicinskih nauka. Smeštena u regionu bio-naučnog koridora, ova nova tranzitno orijentisana medicinska škola moći će da primi i do 1.200 studenata, nastavnika i osoblja. U cilju podsticanja saradnje i interdisciplinarne nege, novi školsko - medicinski centar će stvoriti veze koje će omogućavati studentima, profesorima, istraživačima biomedicine i lekarima da se lako kreću od učionice do kreveta u laboratoriji.

 

"Izgradnja nove medicinske škole je životna prilika za naš univerzitet i region, i čini bitan korak u pretvaranju Bufalo Nijagara Medicinskog kampusa u akademski zdravstveni centar, ravnopravan isto kao i centri u Pitsburgu i Klivlendu," - izjavio je Majkl Kajin, dekan Medicinskog fakulteta i biomedicinskih nauka. Kenet Druker, FAIA, glavni direktor za projekat i dizajn arhitektonskog biroa HOK u Njujorku, rekao je da njegov tim prošao na projektu za Medicinski fakultet "nakon temeljne analize obima i teksture grada i istorije, kvaliteta i zanata Bufalo arhitekture". 

Za izgradnju Univerziteta Bafalo izdvojeno je 375 miliona dolara, temeljac je planiran za jesen 2013. godine a očekuje se da će izgradnja biti završena 2016. godine.           

"Ovaj novi medicinski centar će postati katalizator za dalji razvoj u centru Bafalu i zapadnom Njujorku, i podržavaće približavanje tehnologije i istraživanja koja će transformisati praksu medicine", rekao je Džim Berge, član AIA, direktor za nauku i tehnologiju u Njujorku.

Linkovi:

Povezani tekstovi sa portala Gradjevinarstvo.rs:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
stoja perkovic 25.11.2020.
Postovani,interesuju me ugradnja protocnog ...
Игор 14.11.2020.
Хвала Вам што сте поделили знање и искуство...
Darko 09.11.2020.
Bolje da je postao ministar turizma ili pra...
Bibi 04.11.2020.
Ko je raspisao tender i gde se može videti ...
Milan 03.11.2020.
Bravo super svaka cast !