Novi Univerzitet medicine i nauka u gradu Bafalo

23.05.2012. | Arch Daily

HOK, međunarodni arhitektonski biro nedavno je izabran da dizajnira novi Univerzitet u gradu Bafalo, Njujork na Medicinskom fakultetu biomedicinskih nauka. Smeštena u regionu bio-naučnog koridora, ova nova tranzitno orijentisana medicinska škola moći će da primi i do 1.200 studenata, nastavnika i osoblja. U cilju podsticanja saradnje i interdisciplinarne nege, novi školsko - medicinski centar će stvoriti veze koje će omogućavati studentima, profesorima, istraživačima biomedicine i lekarima da se lako kreću od učionice do kreveta u laboratoriji.

 

"Izgradnja nove medicinske škole je životna prilika za naš univerzitet i region, i čini bitan korak u pretvaranju Bufalo Nijagara Medicinskog kampusa u akademski zdravstveni centar, ravnopravan isto kao i centri u Pitsburgu i Klivlendu," - izjavio je Majkl Kajin, dekan Medicinskog fakulteta i biomedicinskih nauka. Kenet Druker, FAIA, glavni direktor za projekat i dizajn arhitektonskog biroa HOK u Njujorku, rekao je da njegov tim prošao na projektu za Medicinski fakultet "nakon temeljne analize obima i teksture grada i istorije, kvaliteta i zanata Bufalo arhitekture". 

Za izgradnju Univerziteta Bafalo izdvojeno je 375 miliona dolara, temeljac je planiran za jesen 2013. godine a očekuje se da će izgradnja biti završena 2016. godine.           

"Ovaj novi medicinski centar će postati katalizator za dalji razvoj u centru Bafalu i zapadnom Njujorku, i podržavaće približavanje tehnologije i istraživanja koja će transformisati praksu medicine", rekao je Džim Berge, član AIA, direktor za nauku i tehnologiju u Njujorku.

Linkovi:

Povezani tekstovi sa portala Gradjevinarstvo.rs:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


JAF
JAF
NOVA PAZOVA-STARA PAZOVA
www.frischeis.rs

PLOTING
PLOTING
BEOGRAD-BORČA
www.ploting.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

ENERSET
ENERSET
NOVI BEOGRAD
www.enerset.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 19.10.2021.
Da li LED sijalice i creva imaju zaštitu od...
Vida 15.10.2021.
Kada će u opštini Surčin biti sproveden pro...
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...