IZOLACIJA-468X60-BANNER

Novi Univerzitet medicine i nauka u gradu Bafalo

23.05.2012. | Arch Daily

HOK, međunarodni arhitektonski biro nedavno je izabran da dizajnira novi Univerzitet u gradu Bafalo, Njujork na Medicinskom fakultetu biomedicinskih nauka. Smeštena u regionu bio-naučnog koridora, ova nova tranzitno orijentisana medicinska škola moći će da primi i do 1.200 studenata, nastavnika i osoblja. U cilju podsticanja saradnje i interdisciplinarne nege, novi školsko - medicinski centar će stvoriti veze koje će omogućavati studentima, profesorima, istraživačima biomedicine i lekarima da se lako kreću od učionice do kreveta u laboratoriji.

 

"Izgradnja nove medicinske škole je životna prilika za naš univerzitet i region, i čini bitan korak u pretvaranju Bufalo Nijagara Medicinskog kampusa u akademski zdravstveni centar, ravnopravan isto kao i centri u Pitsburgu i Klivlendu," - izjavio je Majkl Kajin, dekan Medicinskog fakulteta i biomedicinskih nauka. Kenet Druker, FAIA, glavni direktor za projekat i dizajn arhitektonskog biroa HOK u Njujorku, rekao je da njegov tim prošao na projektu za Medicinski fakultet "nakon temeljne analize obima i teksture grada i istorije, kvaliteta i zanata Bufalo arhitekture". 

Za izgradnju Univerziteta Bafalo izdvojeno je 375 miliona dolara, temeljac je planiran za jesen 2013. godine a očekuje se da će izgradnja biti završena 2016. godine.           

"Ovaj novi medicinski centar će postati katalizator za dalji razvoj u centru Bafalu i zapadnom Njujorku, i podržavaće približavanje tehnologije i istraživanja koja će transformisati praksu medicine", rekao je Džim Berge, član AIA, direktor za nauku i tehnologiju u Njujorku.

Linkovi:

Povezani tekstovi sa portala Gradjevinarstvo.rs:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;