INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Rekonstrukcijom hotela do boljeg poslovanja

10.05.2012. | E-kapija

Poljoprivredno turistički kompleks Zobnatica nadaleko je poznat po ergeli konja čija su grla vladala hipodromima bivše Jugoslavije. Od aprila ove godine turistički kompleks nedaleko od Bačke Topole, sasvim sigurno biće domaćin još većeg broja gostiju. A glavni razlog za to nisu konji. Zobnatica ima još toga sa čime se diči, a kulturni i turistički razvoj ovog dela Vojvodine uvećan je obnovom čuvenog dvorca u ovom mestu.

Rekonstrukcija sada hotelskog zdanja hotel - kaštela "Terlei" trajala je 70 radnih dana, a dvorac je u novom ruhu zablistao na svečanom otvaranju krajem aprila ove godine. Obnovom hotela u Zobnatici dobijeni su novi sadržaji, poboljšani kapaciteti, a osim kvalitetnog smeštaja gosti će imati priliku da na ovom vojvođanskom imanju iskuse i niz rekreativnih i kulturnih sadržaja, koji kompleks u Zobnatici nudi.

Zgradu dvorca "Kaštel" izgradio je spahija Ðula Terelei davne 1882. godine, a danas je jedan od 28 dvoraca u Vojvodini koji su proglašeni za dobro od opšteg značaja i pod zaštitom je Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Prostire se na površini od 1170m2, a proteklih pola godine rekonstruisan je potpuno - od temelja do krova.

- Rekonstrukcija hotela započela je 12. oktobra prošle godine i trajala je do početka februara. Novi temelji postavljeni su ispod postojećih kako bi zgrada dobila na stabilnosti. U okviru istih gabarita izgrađen je sprat sa tornjem kao vidikovcem. Zadnja terasa prema jezeru dobila je novi značaj, a fasada i krov su rađeni u stilu i načinu građenja iz vremena kada je objekat nastao – kaže Andrija Raičević, direktor preduzeća "Zobnatica", koje je 2008. kupila kompanija "New company", vlasnik beogradskog "IN Hotela".

U rekonstrukciju hotela ova firma uložila je više od 800.000 evra. Kako Raičević ističe, hotel još nije imao novu kategorizaciju pa ima tri zvezdice koliko je imao i pre rekonstrukcije, dok su po novoj kategorizaciji predviđene četri zvezdice.

Hotel raspolaže sa 20 soba od čega 16 dvokrevetnih i 3 jednokrevetne i jednim apartmanom. Uz kvalitetan hotelski smeštaj hotel se diči i vrhunskom kuhijom, a gurmanski užitak ispunjavaju tradicionalna mađarska jela i specijaliteti domaće kuhinje. Kako je sve je u znaku prirode i zdravog života i hrana koja se spravlja u hotelskom restoranu proizvodi se na farmama i njivama u Zobatnici.

Gostima u hotelu su na raspolaganju i novi sadržaji – sauna i kuglana, a nezaboravne uspomene upotpuniće bogata turistička ponuda ovog vojvođanskog naselja: boravak na jezeru, ergela, muzej konjarstva i umetnička galerija.

Zobnatica je mesto za one koji vole prirodu, mir i tišinu a naročito konje. Ergela u ovom mestu postoji više od 200 godina a danas broji preko 100 grla. Na samom ulazu u nju nalazi se statua Jadrana, najpoznatijeg grla iz ergele, napravljena u prirodnoj veličini.

- Gostima je na raspolaganju i rekreativni ribolov na našem jezeru koje se prostire na 240 hektara. Jezero je bogato ribom šaran, smuđ, som, babuška, štuka, tolstolobik, a jezerska voda je druge kategorije. Osim kupanja i ribolova, gosti mogu da provode vreme u rekreaciji, u šetnji ili trčanju na stazama pored jezera, a na imanju se nalazi i fudbalsko igralište sa kompletnim sadržajem za pripreme sportista i takmičenja.

Prema Raičevićevim rečima, Zobnaticu je tokom 2011. godine posetilo preko 11.000 gostilju, mahom đačkih ekskurzija. Rekonstrukcijom dvora smeštajni kapaciteti su uvećani što će direktno uticati i na porast broja gostiju na vojvođanskom imanju.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;