INFONET-468X60-BANNER

Do kraja 2012. godine hotel "Moskva" dobija novi ulaz i velnes centar

27.04.2012. | E-kapija

U maju ove godine navršiće se pune 3 godine kako traje rekonstrukcija ovog prestoničkog hotela. Sve se radi temeljno, po najvišim standardima, svakom detalju se poklanja posebna pažnja, a ideja je da se zadrži predratni duh i jedinstvenost atmosfere i vremena u kome je hotel građen.

- Od enterijera preko fasade težilo se da se zadrži duh i šarm "Moskve", kakva je oduvek bila. Želimo da kad gost dođe u ovaj hotel, dobije nešto drugačije u odnosu na ostale prestoničke hotele. Minimalizam sa savremenim manirom, kome teže današnji hoteli njemu ne priliči. Mi nastojimo da zadržimo duh gospoštine, duh Beograda koji je živeo pre Drugog svetskog rata. Kako gosti kažu, to je jedino mesto u gradu gde može ozbiljan svet da dođe i na miru razgovara i popije domaću kafu, a Beogradu je potreban takav kafe - kaže Veljko Kadijević, predsednik Upravnog odbora hotela "Moskva".

Tokom prošle nedelje završeno je renoviranje svih 130 soba u hotelu, rekonstrukcijom je promenjen raspored pojedinih prostora, ali i dobijeni novi sadržaji ugostiteljstva.

- Ono što se poslednje radi je "novi stari" ulaz koji se vraća na čelo hotela sa strane Terazijske česme, umesto ulaza iz Balkanske ulice. Na ulazu u hotel biće recepcija koja bi na novu poziciju trebalo da se preseli do 1. jula.

Kadijević najavljuje i izgradnju velnes centra u okviru hotela, nakon čega je cilj da se hotel svrsta u kategoriju sa 4 plus zvezdice.

- Poslednja stvar koja će se raditi jeste velnes centar, na poziciji stare recepcije iz Balkanske ulice koji će se prostirati na oko 600m2 površine. Imaće saunu, đakuzi, beauty centar, teretanu... Kad preselimo recepciju biće urađen još jedan prostor - noćni klub tipa viski bara gde će posetioci hotela u sitne sate uživati uz zvuke saksofona.

Velnes centar biće u funkciji do kraja godine kada će zvanično, prema Kadijevićevim rečima biti završena rekonstrukcija.

Hotel "Moskva" raspolaže sa 130 soba koje su renoviranjem "opremljene za 21. vek". Rekonstrukcija, koja je 2009. godine započela po planovima arhitekte Tatjane Marjanac Simić poklanjala je pažnju svakom detalju, uvedeni su visoki bezbednosni standardi i istovremeno uvažavane želje gostiju.

- Sobe se razlikuju po veličini ali je standard u svim sobama jednak. Specifičnost hotela i prava retkost u Beogradu su sobe u dva nivoa. Ima ih ukupno 39 od čega su 3 apratmani, a 36 je nazvano superior duplex. Na donjem nivou imaju dnevni deo sa toaletom a na gornjem francuski ležaj sa kupatilom. Kada smo krenuli sa planovima o renoviranju naši gosti su sugerisali da ne menjamo takav koncept.

Kvalitetan nameštaj i karakterističan enterijer iz prošlog veka zadržan je u svim hotelskim prostorijama. Nameštaj uglavnom datira iz perioda u kome je hotel nastao, a težilo se da i novi komadi budu u tom duhu.

- U malu fabriku kod Verone odnosili smo nacrte i tražili da se po njima urade komadi koji će i dizajnom i bojama podržavati stil kakav je na nameštaju koji smo već imali. Ti delovi rađeni su od trešnjinog drveta, sa matiranim lakom kako se ne bi videla razlika između novog i starog. Svi komadi su tako uvedeni u jednu mat nijansu koja podseća na vreme u kome je hotel građen - objašnjava Kadijević.

Kako se tokom rekonstrukcije brinulo o svakom detalju, uz poštovanje kvaliteta i komfora, sobe su opremljene rasvetom iz Češke i Italije, keramikom španske fabrike Porcelanosa, a posebno se brinulo o bezbednosti gostiju, pa su svi materijali, od tapeta preko draperija i tepiha vatrootporni, dok su sobe dobile dvostruki sistem protivpožarne zaštite.

U opremanju hotela učestvovale su i domaće kompanije "Enterijer Janković" iz Novog Sada, "Dalas" iz Tutina, a kao generalni izvođači radova potpisuju se "Gradnja stil GMS" i AS Commerce stan".

Rekonstrukcijom je urađeno 6 novih liftova, hotel je kompletno klimatizovan, uveden je sistem tzv. pametne sobe za komunikaciju gosta sa hotelskim domaćinstvom, a za goste je obezbeđeno 130 parking mesta u klimatizovanoj garaži.

Kako je hotel simbol Beograda i spomenik srpske kulture, obnova fasade predstavljala je jedan od najvećih izazova. Restauirale su je vešte ruke četiri dame kompanije "Atikum" pod nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

- Originalni elementi fasadne plastike poručivani su iz fabrike iz Pečuja gde postoje originalni kalupi koji su sačuvani. Sve što je vremnom propalo počev od krova, crepova fasadne plastike je zamenjeno. Hotel je pre dve godine po prvi put i dekorativno osvetljen, toplom žutom bojom, koja celu fasadu i ističe i naglašava je. Rasveta ima 15 miliona boja, pa su mogućnosti kombinacija mnogobrojne za razlicite prigodne datume i događaje.

Iako težeći da u Beogradu održi duh prohujalog vremena "Moskva" je deo svoje ponude namenila i savremenim trendovima. Po prvi put hotel ima 3 banket sale predviđene za poslovna okupljanja, kongrese, seminare, sa mogućnošću organizovanja specijalnih proslava i svečanosti. Konferencijske sale počele su sa radom 1. septembra prošle godine i nose imena ulica ka kojima gravitiraju. Najveća je Balkanska kapaciteta 200 mesta, Terazije sa 80 i treća, Kralja Milana sa 50 raspoloživih mesta.

 Vezane vesti:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;