INFONET-468X60-BANNER

Living Roof - alternativa nadogradnji

26.12.2011. | Dornob

Samostalna, prenosiva i montažna, ova ideja - Living Roof (Krov za stanovanje) sažima ideal mobilne i modularne urbane ekspanzije sledeći jedini put kojim većina gradova može još uvek da ide: na gore.

Svaka jedinica može da se rotira u različite funkcionalne konfiguracije i može da postoji i van mreže. Osnova ovih jedinica jesu visokoizolovane spoljne školjke, niz solarnih panela i mini-turbina na svakom njihovom kraju (svaka od turbina generiše struju i upumpava kišnicu u za nju predviđene kolektore).

Nalazeći se negde između NLO-a i ogromne vanzemaljske lopte za ragbi, nema sumnje da ove prenosive krovne mahune ostavljaju snažan vizuelan pečat – njihova priroda koja dopunjuje deluje kao da je izvan ovog sveta, ali je neobično lepa.

"Upotrebljen kao alternativa hotelskim sobama ili kao privremeni smeštaj za ljude koji stanuju u više gradova, projekat Living Roof egzistira kroz niz apartmana koji su raštrkani po celom gradu. Unutar, umesto da se aktivnosti rasprostiru horizontalno, funkcionalan vertikalan prsten kombinuje spavanje, dnevni boravak i radni deo."

"Gosti mogu da izaberu njihov omiljeni modalitet i onda prsten zarotira odgovarajući modul na dole. U kapsulama Living Roof luksuz, stil i ekologija obezbeđeni su bez po muke. Ovo može biti novo gradsko odmaralište, utočište za oporavak, planiranje ekskurzija po gradu ili za obično piljenje u zvezde."

Prema numeričkom redu (na dijagramima iznad) prostori sadrže karaktarstike kao što su: "element za sedenje, element za pisanje, infoskrin/TV, spoljnu oblogu sa fotonaponskim ćelijama, motorizovane prozorske kapke, vetroturbinu, generator i pakovanja baterija, garderobu, ulazni otvor, prostor za tuširanje, skupljanje vode i rezervoare za filtraciju, prostor za kuvanje, sudoperu i toalet."


 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;