IZOLACIJA-468X60-BANNER

JobFair – Kreiraj svoju budućnost!

28.10.2011. | Gradjevinarstvo.rs

JobFair – Kreiraj svoju budućnost! je sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i predstavlja najveći projekat u organizaciji Udruženja studenata tehnike Evrope – Best Beograd i Udruženja studenata elektrotehnike Evrope - EESTEC Beograd. JobFair 11 – Kreiraj svoju budućnost! održaće se 7. i 8. novembra 2011. godine u Zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu, Bulevar kralja Aleksandra 73. Sedmi put zaredom, članovi udruženja nastojaće da povećaju šanse sadašnjim i budućim mladim inženjerima da dođu do zaposlenja ili stručnog usavršavanja u okviru svoje struke.

Problem nezaposlenosti i neupućenosti studenata i diplomaca i potencijal naše privrede naveo je članove udruženja da, po ugledu na svoje kolege iz inostranstva, organizuju događaj koji će približiti studente, univerzitete i kompanije koje posluju u našoj zemlji. Na taj način JobFair – Kreiraj svoju budućnost! smanjuje problem odlaska kvalitetnog kadra u inostranstvo pružajući šansu našim mladim akademcima da stečeno znanje primene u nekoj od kompanija koje uspešno posluju u Srbiji.

I ove godine Sajam će imati nacionalni karakter, tako da će studenti ostalih Univerziteta imali priliku da posete Sajam, ostave podatke u bazu biografija i predstave se kompanijama.

Studenti će imati priliku da putem anketa i neposrednog razgovora sa predstavnicima kompanija saznaju više o poslovima i praksama u ponudi. Takođe, biće im omogućeno da ostave lične i profesionalne podatke u elektronskoj bazi biografija koja će biti na raspolaganju svim kompanijama učesnicama čitave godine.

Formular za unos podataka u bazu biografija nalazi se na zvaničnom sajtu www.jobfair.rs, a od ove godine, uvođenjem aktivne baze podataka, svi koji ostave svoj CV u periodu od 20.10. do 27.11. će moći isti da dopunjuju novim informacijama tokom cele naredne godine.

Za mnoge mlade ljude, JobFair će biti prva prilika da se predstave kompanijama, a u cilju ostavljanja što boljeg utiska ove godine, za dane Sajma, vodeća PR agencija Represent Communications održaće trening Intervju sa poslodavcem, dok će konsultantska kuća HArt održati trening Poslovna komunikacija koji će pomoći prijavljenim kandidatima da se na što bolji način predstave budućim poslodavcima. Kompanija Infostud će održati trening Kako napisati dobar CV koji obuhvata radionice gde će unapred prijavljeni kandidati dobiti korisne savete o mogućnostima unapređenja svoje biografije i time povećati šanse za zaposlenje, dok će konsultantska kuća Bovan consulting održati otvoreno predavanje za posetioce sajma na temu: Kako se pripremiti za razgovor za posao. Posetioci će imati prilike da slušaju i predavanje na temu Voljom do posla koje će držati Dragana Bačanek. Tačne termine svih treninga i predavanja, kao i prijave za iste, možete pronaći na zvaničnom sajtu Sajma.

Na sajmu će se, između ostalih kompanija, predstaviti i Microsoft kao globalni partner, Fiat Automobili Srbija kao generalni pokrovitelj, nacionalni partner Nordeus, zeleni pokrovitelj Grundfos, pokrovitelj tribune Ericsson, pokrovitelji Ps Tech, Telenor, Vip, Ball Packaging i Doming.

Takođe, na dane Sajma biće organizovane tribune i studija slučaja koji će pomoći studentima da unaprede lične i profesionalne sposobnosti. S druge strane, akademci će imati priliku da se upoznaju sa radom i planovima kompanija kroz jednočasovne prezentacije.

Značaj projekta su prepoznali Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo, Nacionalna služba za zapošljavanje, Skupština grada Beograda, Privredna komora Srbije, univerziteti u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, kao i dekani svih tehničko-tehnoloških fakulteta Univerziteta u Beogradu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ime 08.12.2022.
Narod je bio prisiljen da zida bez papira j...
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...

;