Zelena budućnost građevinske industrije stiže u Beograd

25.10.2011. | Gradjevinarstvo.rs

Prva Međunarodna konferencija zelene gradnje, mesto susreta poslovnih lidera i kreativnih vizionara, održaće se 24. novembra 2011. godine u hotelu Tulip Inn Putnik, u Beogradu. Organizatori konferencije, Ecoist i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj NALED, najavljuju uzbudljive i dinamične prezentacije najboljih svetskih praksi u sektoru koji bez sumnje postaje dominantan i u Srbiji – zelenom sektoru.

Stvaranje zdravijih, održivih prostora u urbanim sredinama predstavlja u isto vreme ekonomski zdravu investiciju, društveno odgovorno  upravljanje i u skladu je sa principima održivog razvoja gradova. Prva Međunarodna konferencija zelene gradnje 2011 (International GreenBuild Conference 2011) jeste događaj koji će okupiti poslovne lidere i inovatore, ekološki svesne stručnjake, kao i ključne donosioce odluka u državnom sektoru kako bi se pokrenula sinergija neophodna za brži razvoj zelenog urbanizma u Srbiji. Konferencija je prošle nedelje najavljena i u EU parlamentu povodom SEEFED skupa u Briselu i predstavljena brojnim gostima iz jugoistočne, kao i zapadne Evrope.

Na konferenciji će svoje iskustvo u uspešnim projektima zelene gradnje sa delegatima podeliti priznati eksperti, među kojima su Bojan Kovačić, zamenik direktora Agencije za energetsku efikasnost Republike Srbije; Hans Baster, osnivač i direktor kompanije Vitaverde, vodeće grčke kompanije za dizajn i projektovanje integrisanih prirodnih sistema, zelenih krovova i vertikalnih bašti, Binny S. Prabhakar, stručnjak holandske firme Ecofys sa iskustvom u vođenju projekata vrednih i do 10 milijardi američkih dolara, Mark Gero, član upravnog odbora Hrvatskog Saveta zelene gradnje i mnogi drugi.

U okviru Međunarodne konferencije zelene gradnje biće svečano proglašenje pobednika studentskog konkursa Urbane oaze za najbolje idejno rešenje zelenih krovova, unutrašnjih i spoljašnjih vertikalnih bašti.

Dodatne informacije i program Međunarodne konferencije zelene gradnje 2011 dostupni su na web adresi: www.event.ecoist.rs

Osoba za kontakt:

Tijana Mirković MA
Junior Advisor
Touchpoint
Vlajkovićeva 30, 11000 Beograd
mob: +381 (0)64 862 35 24
mail: tijana@touchpoint.rs
www.touchpoint.rs

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....