INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Obuka menadžera za energetsku efikasnost

07.06.2011. | Economy

Grad Beograd i Centralno-evropski forum za razvoj (CEDEF) organizovaće 8. juna prvu obuku Energetski menadžeri u javnoj upravi- zgradarstvo.

Tronedeljna obuka je namenjena energetskim menadžerima opština i javnih gradskih preduzeća i ima za cilj da ukaže na načine za racionalnije korišćenje energije u gradskim i industrijskim objektima. To je prva zvanična obuka koju će organizovati vlasti Beograda, saopštili su organizatori.

Skupu povodom početka obuke će prisustvovati pomoćnik ministra za infrastrukturu i energetiku Miloš Banjac, gradski arhitekta Dejan Vasović i generalni sekretar Komiteta Srbije Svetskog saveta za energetiku Miodrag Mesarović.

S obzirom da se više od 50% ukupne potrošnje energije odnosi na zgradarstvo, efekti obuke direktno će se videti kroz ostvarene uštede u energiji na nivou opština i javnih gradskih preduzeća. Uštede na godišnjem nivou za grad kao što je Beograd mogu iznositi više miliona evra.

Predavači su stručnjaci sa Univerziteta i iz Ministarstva, a polaznici će posle obuke polagati test za dobijanje sertifikata grada Beograda.

Prema saopštenju, Beograd je prvi grad koji preuzima aktivan odnos u edukaciji budućih energetskih menadžera u opštinama, stvarajući uslove da to zvanje bude zvanično proglašeno posle donošenja novog zakona o energetici.

Zakon o energetici treba da ozvaniči uvođenje energetskog menadžmenta na lokalnom nivou specijalizacijom stručnih kadrova u oblasti upravljanja potrošnjom energije u opštinama. Očekuje se da na taj način budu stvoreni bolji uslovi za punu primenu mera energetske efikasnosti i racionalne potrošnje energije, navedeno je u saopštenju.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;