INFONET-468X60-BANNER

Microsoft Hohm - online aplikacija za procenu potrošnje električne energije

07.09.2010. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija Microsoft pokrenula je beta-verziju sajta Hohm posvećenog energetskoj efikasnosti u stambenim jedinicama u SAD i Kanadi. Nate Anderson, urednik na sajtu Arstechnica, mišljenja je da Hohm predstavlja veoma zanimljiv sajt koji samo na oko deluje kao ostali sajtovi sa istom temom ali da se od njih razlikuje po realnoj moći da zaista pomogne korisnicima da troše manje energije u svojim domovima.

Kako radi Microsoft Hohm?

Microsoft Hohm je onlajn web-aplikacija koja omogućava potrošačima da analiziraju potrošnju energije i koja pruža savete za smanjenje potrošnje.

Pokrenuta je 24. juna 2009. godine i zasniva se na Windows Azure cloud operativnom sistemu. Otvorena je za korišćenje od 6. jula 2009. godine.

Hohm Score

Hohm Score je broj od 0 do 100 (što više to bolje) koji predstavlja vašu potrošnju energije. On se može menjati poboljšanjima u konstrukciji, izolaciji, efikasnijim uređajima, itd.


Osnovni nivo Hohm-a radi ovako: potrošači se uloguju na sajt Hohm-a i započinju unošenjem svog Windows Live ID-a i zip code-a (npr. 011). Uz pomoć ovih informacija Hohm koristi algoritme Nacionalne laboratorije Lawrence Berkeley Ministarstva za energetiku da započne procenu potrošnje.

Od tog trenutka na dalje potrošači mogu uneti onoliko podataka koliko žele. Ukupno 180 pitanja odnosi se na površinu stambene jedinice, vrstu zagrevanja vode, itd. Uz pomoć ovih podataka dolazi se do preciznije potrošnje.

Zavisno od poslovnih aranžmana Microsofta u pojedinim delovima SAD-a uz podatke partnerskih kompanija, ustanova i organizacija mogu se dobiti i detaljniji podaci.

Detaljnije informacije potražite na linkovima ispod.

Linkovi:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ATM
ATM
SUBOTICA

WEST BALKANS MACHINERY
WEST BALKANS MACHINERY
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.wbm.rs

OBO BETTERMANN
OBO BETTERMANN
STARA PAZOVA
www.obo.rs

MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;