INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Detail Green - časopis posvećen održivim rešenjima u arhitekturi

16.06.2010. | Gradjevinarstvo.rs

Detail Magazine, nemački časopis posvećen arhitekturi, koncipiran je tako da pruži zaista primenljive informacije arhitektima, a od istog izdavača dolazi i Detail Green koji se u istom tom maniru fokusira na održivost u arhitekturi kroz podatke i analize.

Teme se kreću od koncepata do studije slučaja gde nekoliko stručnjaka analizira osvetljenje, materijale, energetske karakteristike...

Opisujući Detail Green, urednik Jakob Schoof kaže:

- Održivost je visoko na lestvici javnih debata, ali razlike u interpretacijama šta ta reč zapravo znači su zbunjujuće. One se kreću od idiosinkratičnih definicija do "zelenog pranja" (vidi tag na kraju teksta), ili kačenja tog epiteta zgradama, proizvodima i uslugama koji svakako nemaju sluha za okruženje.

Sistemi sertifikacije kao što su LEED, BREEAM i DGNB treba da uvedu malo više transparentnosti u posao ocene održivosti. Oni tvrde da su pokrili i dotakli sve aspekte održivosti koja se odnosi na zgrade. Ali upravo to je nešto u vezi sa čim su neki arhitekti skeptični:

"Jednom kada se ove šeme ustanove, da li će svi oni kvaliteti zgrade biti zanemareni - oni koji ne mogu da se izraze u brojkama? Ili ti sertifikati prosto proširuju spektar kroz koji ljudi posmatraju arhitekturu?" - u budućim brojevima Detail Green-a bavićemo se više ovim temama.

Časopis izlazi na 74 stranice na engleskom jeziku ili u kombinaciji nemačkog i engleskog. Bavi se temama kao što su detalji fasada, C2C sertifikat (Cradle to Cradle - vidi tag na kraju), pojedinačni uspešni primeri održive arhitekture, 3D animacije - modelovanje energetski efikasnih zgrada, građevinski materijali, njihovo poreklo i primena...

Zavisno od jezičke varijante izlazi 8 do 12 brojeva. Naravno, na veoma jednostavan način možete se prijaviti i za online obaveštenja upisivanjem e-mail adrese na koju želite da ih dobijate.

Linkovi:

  • Detail Green - link

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;