PRIJAVA-468X60-BANNER
ALTERNATIVA 1997
ALTERNATIVA 1997
11111 BEOGRAD, SRB
KIČEVSKA 13 A/5

011 4504 582
069 5551 560
069 5552 630
069 5551 760

ALTERNATIVA 1997

Alternativa 1997 d.o.o. Beograd je predstavništvo Tvornice termopanela i profilisanih limova Alternativa Sarajevo. Osnovana 1997. godine, Alternativa Sarajevo je danas vodeći proizvođač termoizolacionih panela, krovnih i fasadnih limova, metalnih elemenata za krov i fasadu i prateće građevinske galanterije u regionu.

Do ovog uspeha kompanija je došla konstantnim investiranjem u modernu sofisticiranu opremu, visokim standardima u pogledu sirovina koje koristi u proizvodnji i stalnim osposobljavanjem kadrova. Sve ove godine Alternativa Sarajevo osluškuje potrebe tržišta, vodi računa o kvalitetu sirovina koje koristi u proizvodnji, a samim tim i o kvalitetu finalnog proizvoda. Da bila sigurna u kvalitet proizvoda, kompanija sarađuje sa akreditiranim laboratorijama iz regiona. Statička ispitivanja i ispitivanja protivpožarnosti proizvoda vrše se na slovenačkim i slovačkim institutima.

Ispitivanja proizvoda u fabrici se vrše prema standardu EN 14509:2014.

U okviru fabrike se vrše ispitivanja mehaničkih svojstava panela. Alternativa Sarajevo samostalno kontroliše svojstva limova, ispituje gustinu izolacije materijala, kao i antikorozivna svojstva materijala u modulu dugotrajne upotrebe. Na ovim poslovima radi obučeni inženjerski kadar koji koristi vrhunsku opremu renomiranih evropskih i svetskih proizvođača.

Kompanija poseduje i jedinstveni uređaj kojim se meri koeficijent toplotne provodljivosti panela debljine do 200mm.

Ovim ulaganjima osiguran je vrhunski kvalitet proizvoda i pouzdana kontrola kvaliteta što su bili neophodni uslovi za dobijanje CE oznake koja ukazuje na usaglašenost sa zahtevima relevantnog evropskog zakonodavstva (u pogledu zdravlja, bezbednosti i zaštite životne sredine).

Tokom 2022. godine u rad je puštena nova proizvodna linija termoizolacionih panela čime je proširen proizvodni asortiman sa 4 nova proizvoda, udvostručen godišnji kapacitet proizvodnje i umnogome smanjeni rokovi isporuke.

Poverenje proizvodima ove kompanije ukazali su: Strabag, Pepsi, Sinofarm, Jaffa, Kartonka Umka, Dijamant Zrenjanin, Energogroup…

Alternativa Sarajevo je ponosna na svoje dosadašnje rezultate koji je obavezuju da nastavi dalje uz visok kvalitet proizvoda kao imperativ.