INFONET-468X60-BANNER
ZG LIGHTING SRB OGRANAK BEOGRAD
ZG LIGHTING SRB OGRANAK BEOGRAD
11000 BEOGRAD-VRAČAR, SRB
RUDNIČKA 14

069 5444 813
069 5444 806
ANA ZARIĆ, CUSTOMER SUPPORT
MAJA KRAKER, FIELD MARKETING & BUS. DEVELOP. MANAGER

ZG LIGHTING SRB OGRANAK BEOGRAD

"Zumtobel Group" je internacionalna kompanija sa sedištem u Dornbirnu u Austriji. Bavi se kreiranjem inovativnih rešenja osvetljenja, proizvodnjom svetiljki i pratećih komponenti, a nudi i širok spektar usluga. Broji oko 5.800 zaposlenih, 90 prodajnih kancelarija širom sveta i 10 fabrika na 3 kontinenta.

U okviru kompanije zastupljena su dva brenda za izradu sistema osvetljenja ZUMTOBEL i THORN. Pored toga, brend TRIDONIC, kao deo grupacije, proizvodi elektronske komponente i softverske sisteme za kontrolu i upravljanje i na taj način dopunjuje ukupan portfolio kompanije.

Sa skoro 4.900 registrovanih patenata, "Zumtobel Group" se može smatrati liderom u oblasti industrije osvetljenja. Sa istorijom brenda ZUMTOBEL dugom preko 70 godina i brenda THORN preko 90 godina, kompanija nudi svoje znanje i ekspertizu kako bi izašla u susret svojim klijentima i ponudila optimalno rešenje za datu aplikaciju. To znači da ZG može dati svojevrsna rešenja kako za unutrašnje, tako i za spoljašnje osvetljenje i zadovoljiti sve zahteve klijenta u skladu sa važećim standardima.

Na prostoru Srbije, predstavništvo "ZG Lighting SRB" postojalo je od 2009. godine kao prodajna kancelarija u Beogradu. Fabrika u Srbiji osnovana je u Nišu kao greenfield investicija sa površinom od ~40.000m2. Zvanično je otvorena 28. septembra 2018. Objekat objedinjuje dva pravna subjekta - TRIDONIC i ZUMTOBEL Lighting proizvodnju i trenutno zapošljava više od 1.000 radnika različitih stručnih profila.

U domaćoj fabrici u Nišu vrši se proizvodnja dela portfolija oba Lighting brenda ZUMTOBEL i THORN, dok TRIDONIC proizvodi komponente potrebne za rad svetiljki.

ZUMTOBEL, kao vodeći međunarodni dobavljač integralnih rešenja za osvetljenje, omogućava ljudima da iskuse interakciju svetlosti i arhitekture. Kao lider u inovacijama, ZUMTOBEL nudi sveobuhvatan asortiman visokokvalitetnih LED svetiljki i sistema za upravljanje osvetljenjem u kancelarijama, obrazovnim ustanovama, maloprodajama, hotelima, wellnes i spa centrima i industrijskim objektima.

Zahvaljujući svojoj konstantnoj težnji za napretkom, Zumtobel brend je sinonim za inovacije, jedinstveni kvalitet proizvoda i usluga, kao i vrhunski dizajn i održivost.

THORN brend kreira visokokvalitetna, pouzdana i funkcionalna rešenja osvetljenja sa željom i znanjem da obezbedi pravo osvetljenje za ljude, prostor i okolinu. Naročita pažnja usmerena je na lakoću specificiranja opreme, laku instalaciju i održavanje. Pored svetiljki za aplikacije koje se odnose na unutrašnje osvetljenje, THORN brend upotpunjuje kompletnu ponudu ZG svojim svetiljkama za spoljašnje osvetljenje, uključujući puteve, ulice, urbane zone, sportsko, tunelsko i dekorativno osvetljenje fasada.

Zumtobel Group usklađuje kvalitet osvetljenja i energetsku efikasnost i razvija prilagođena rešenja za osvetljenje koja pružaju merljivu dodatnu vrednost.

 

ZG LIGHTING SRB
Fabrika Zumtobel Group

Adresa: Cumtobel 1
18116 Niš