INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Lafarge Srbija

19.07.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Lafarge Srbija deo je LafargeHolcim Grupe, koja je nastala u julu 2015. godine spajanjem dve vodeće kompanije u oblasti građevinskih materijala: Lafarge i Holcim, i zapošljava 115.000 radnika u više od 90 zemalja širom sveta u preko 2.500 pogona pogona (1.600 fabrika za beton, 600 fabrika za agregate, 180 fabrika cementa i 70 pogona za mlevenje). Lafarge u Srbiji posluje od 2002. godine, kada su na srpsko tržište stupili preuzimanjem Beočinske fabrike cementa. Delatnost je proširena 2010. godine putem proizvodnje betona i agregata, a danas Lafarge u Srbiji poseduje jednu fabriku cementa i tri fabrike betona.  

Fabrika cementa u Beočinu je moderna fabrika, potpuno usklađena sa standardima LafargeHolcim grupe u oblasti efikasnosti, uticaja na životnu sredinu i bezbednost na radu, čime je Lafarge uspeo da sačuva i razvija dugu tradiciju proizvodnje cementa u ovom kraju koja traje 177. godina. Ukupan godišnji kapacitet fabrike cementa iznosi 1,5 miliona tona cementa.

U oblasti proizvodnje betona Lafarge Srbija raspolaže godišnjim kapacitetom od 1 milion kubnih metara proizvedenog betona primenjujući svetska znanja u proizvodnji u cilju povećanja kontrole kvaliteta i efikasnosti čime se obezbeđuje dodatna vrednost za kupce.

U poslovanju kompanije se kombinuju lokalna i globalna iskustva i znanja, a kroz lokalno prisustvo i potrebne resurse kojim raspolaže, kompanija učestvuje u rešavanju aktuelnih izazova današnjeg vremena. Ono što je karakteristično za Lafarge je inovativan pristup i istrajnost u traženju rešenja koja odgovaraju zahtevima kupaca, snažna posvećenost bezbednosti i zdravlju na radu i održivosti, efikasan  model poslovanja i visoko profesionalni timovi.

Lafarge beton i cement ugrađeni su u najznačajnije kapitalne objekte u Srbiji, kao što su „Most kod Beške“, „Most na Adi“, „Most Zemun - Borča“, „Avalski toranj“, Koridor 11 i mnogi drugi. Glavni ciljevi kompanije su zdrava životna sredina, efikasnije korišćenje energije i prirodnih resursa, minimizovanje štetnih emisija u vazduh i vodu. Sve aktivnosti Lafarge Srbija usmerene su na izmene u procesu proizvodnje, u cilju smanjenja emisije ugljen-dioksida, te na primenu metoda i postupaka kojima se razvijaju ekološki materijali i čuva biološka raznovrsnost na planeti.

U svom poslovanju Lafarge Srbija nastoji da bude korporativni građanin kome se veruje, kao i da ispunjava obaveze prema zajednici u kojoj posluje i doprinosi njenom ekonomskom i socijalnom razvoju uz izgradnju odnosa na osnovu obostranog poštovanja i poverenja.

Lafarge Srbija može da ispuni zahteve kupaca svih segmenata: viskogradnje, individualne gradnje, infrastrukture i industrijske proizvodnje građevinskih materijala.

 

VISOKOGRADNJA
Za izvođače radova, majstore, arhitekte, inženjere i investitore projekti izgradnje i rekonstrukcije donose nove izazove, kao što su: energetska efikasnost, sertifikat o zaštiti životne sredine, nadzor na gradilištima, zahtevi za dugotrajnim, estetskim, inovativnim i profitabilnim rešenjima. Lafarge Srbija može izaći u susret i najzahtevnijim projektima. Za individualnu i kolektivnu gradnju, komercijalne, poslovne i javne objekte, konstantno se kreiraju inovativna rešenja kroz cemente, agregate, betone i sisteme gradnje koji obuhvataju logistiku, upravljanje projektom i konsultantske usluge.

INFRASTRUKTURA
Putevi, mostovi, tuneli, luke, brane, stadioni, vetroparkovi i termoelektrane su kompleksni projekti koji zahtevaju ogromne investicije. Lafarge Srbija pruža rešenja i svu svoju ekspertizu iz ove oblasti u kojoj su prisutni širom sveta. Kao lider na tržištu, Lafarge Srbija je pouzdan partner u infrastrukturnim projektima, od početne do završne faze. Kroz prisustvo u više od 90 zemalja i kapacitetom od 2.500 pogona u mogućnosti su da učestvuju na projektima i u najudaljenijim delovima sveta.

INDIVIDUALNA GRADNJA
Širok asortiman Lafarge pakovanih proizvoda je pogodan za svaku primenu u individualnoj gradnji: za zidanje, malterisanje, betoniranje, izradu košuljica, kao i za sitne popravke i renoviranja u sopstvenoj režiji. Kao pouzdan partner, kompanija nudi tehničku podršku i znanje za svakog pojedinačnog individualnog korisnika. Lafarge proizvodi i rešenja su kreirani sa ciljem da generišu dodatne benefite za kupce i individualne krajnje korisnike. Kompanija takođe nudi i animacije i promocije na mestu prodaje i program mikrofinansiranja koji obuhvata kredite za kupovinu građevinskog materijala.

INDUSTRIJSKA PROIZVODNJA GRAĐEVINSKIH MATERIJALA
Najšira ponuda proizvoda za najzahtevnije potrebe u industrijskoj proizvodnji. Lafarge rinfuzni cementi, filer i betoni su osnovna sirovina u proizvodnji praškastih materijala i betonskih elemenata. Kao pouzdan partner, Lafarge BSrbija nudi i tehničku podršku i razvoj proizvoda kroz inovacije koje su u službi korisnika. Aktivnom razmenom znanja i iskustava, pomažu kupcima da svoju proizvodnju učine što bezbednijom i efikasnijom, krajnje proizvode što kvalitetnijim i trajnijim, a njihove kupce i krajnje korisnike što zadovoljnijim.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


LAFARGE-300X250-BANNER
MORAVACEM-300X250-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;