INFONET-468X60-BANNER
LAFARGE BEOČINSKA FABRIKA CEMENTA
LAFARGE BEOČINSKA FABRIKA CEMENTA
21300 BEOČIN, SRB
TRG BEOČINSKE FABRIKE CEMENTA 1

021 874 100
011 6556 120, KANCELARIJA U BEOGRADU

LAFARGE BEOČINSKA FABRIKA CEMENTA

Lafarge Beočinska fabrika cementa vodeći je snabdevač građevinske industrije Srbije, lider u proizvodnji cementa i betona, pokretačka snaga i nosilac inovacija u oblasti građevinskih materijala. Kompanija posluje u okviru svetskog giganta - Holcim Grupe, koja je prisutna u više od 70 zemalja širom sveta, sa preko 2.500 pogona (fabrike cementa, betona, agregata i pogoni za mlevenje), dok se delatnost kompanije Lafarge u Srbiji odvija u fabrici cementa u Beočinu i više fabrika betona širom zemlje.

Delatnost kompanije u Srbiji obuhvata sledeće segmente poslovanja: cement, beton, agregati i asfalt.

Godišnji kapacitet proizvodnje cementa je 1,5 miliona tona. Zahvaljujući investicionom programu vrednom preko 150 miliona evra, fabrika cementa Lafarge Beočin je danas moderna fabrika, koja je u potpunosti usklađena sa standardima Holcim grupe u oblasti efikasnosti, uticaja na životnu sredinu i bezbednosti na radu.

Lafarge Srbija proizvodi različite vrste visokokvalitetnih betona različite čvrstoće i namene. Kao dobavljač betona, prisutan je na svim velikim projektima u Srbiji.

Od jula 2022. Lafarge BFC ima novi segment poslovanja u svom portfoliju – agregate. Preuzimanje Teko Mininga obuhvata 4 kamenoloma i asfaltnu bazu Vinča. Svaki kamenolom je opremljen savremenom opremom sa mogućnošću proizvodnje 3.000.000 tona kamena godišnje. Ovom akvizicijom, zajedno sa akvizicijom kamenoloma Podbukovi, učvršćena je liderska pozicija na srpskom tržištu.

Misija kompanije je da obezbedi proizvode visokog kvaliteta, inovativna rešenja i usluge za svoje klijente što je čini partnerom izbora za potrebe projekta.

Kao aktivni učesnik u lokalnim ekološkim, obrazovnim i održivim inicijativama, Lafarge održava angažovanje svojih ljudi sa vrednostima i principima kompanije.

KATEGORIJE