INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

PINKY-S: Inovacije u automatizaciji betonjerki

12.02.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Pri rešavanju vaših tehnoloških problema, PINKY-S koristi sopstvene inovacije, program i opremu, čime doprinosi poboljšanju kvaliteta i/ili brzine izrade vaših gotovih proizvoda. U saradnji sa svojim poslovnim partnerima, PINKY-S takođe vrši servis betonjerki, kao i mašina i uređaja za rad sa pigmentima i hemijskim dodacima.

Automatika

Automatika (Foto: Pinky-s)

Transportni beton

Transportni beton se koristi u različitim projektima kuća, poslovnih objekata, zgrada, kao i podzemnih objekata i svaki takav projekat zahteva drugačiju vrstu betona. PINKY-S program vam nudi jednostavnost, ali i potpunost. Sve što vam treba jeste:

  • odabrati recepturu;
  • upisati potrebnu količinu i mešanje može da počne.

Transportni beton

Transportni beton (Foto: Pinky-s)

Nadzorno-otpremni sistem betonjerki

Rad sa više pogona (betonjerki) nije moguć bez nadzorno-otpremnog sistema PINKY-S pomoću koga se može "on-line" pratiti analiza pojedinačnog postrojenja, vršiti narudžba materijala, a kod velikih projekata može se organizovati i raspodela poslovanja (primljenih narudžbi) po pogonima.

Nadzorni sistem

Nadzorni sistem (Foto: Pinky-s)

Betonske konstrukcije i galanterija

Izrada betonske galanterije (opločnik, betonski panel i ploča, ivičnjak i sl.) u raznim bojama je složen proces, a organizacija i podešavanja softvera direktno utiču na kvalitet proizvoda. Dvadesetogodišnje iskustvo uloženo u razvoj proizvodnje betonske galanterije garantuje vam da su PINKY-S softver i PINKY-S oprema najbolje rešenje za vas.

Betonska galanterija

Betonska galanterija (Foto: Pinky-s)

Priprema i doziranje disperzije pigmenata

Prikazani softver upravlja automatikom mešanja i doziranja 5 različitih tečnih pigmenata. Trenutno postoje rešenja za maksimalno 8 tečnih pigmenata ili 4 tečna pigmenta na 2 betonjerke i 1 vagi.

Doziranje tečnog pigmenta

Doziranje tečnog pigmenta (Foto: Pinky-s)

Doziranje hemijskih dodataka

Kada betonjerka ima starije tehničko i/ili softversko rešenje na koje je nemoguće instalirati novu opremu ili program, ili su toliko stari da nije moguće automatizovati ceo proces, PINKY-S vam nudi nezavisni sistem doziranja koji se povezuje na bilo koju postojeću betonjerku.

Doziranje hemijskih dodataka

Doziranje hemijskih dodataka (Foto: Pinky-s)

Kalibracija vlagomera

Vlagomer ima važnu ulogu u betonskoj industriji. Određivanje vlage u pojedinim agregatima je zakonski propisano. Norma obavezuje proizvođača betona koji nema vlagomer da se vlaga agregata određuje svaki dan, dok se vlagomerom to čini svakih 7 dana. Vlagomer se može kalibrisati pomoću jednostavnog PINKY-S korisničkog softvera.

Programske analize

Uspešnost automatizacije se vidi kroz analize. Postoji mogućnost prikaza svih vrsta dokumenata: potrošnja materijala, skladišna analiza, analiza proizvodnje po danima, otpremnice, evidencija prevoza i mnoge druge koje se mogu prikazati grafički.

Automatizacija

Automatizacija je u potpunosti projektovana i izrađena u PINKY-S d.o.o. Za brže rešavanje mogućih problema, svaka automatizovana betonjerka je povezana preko interneta ili VPN mreže i ima 24-časovnu programsku podršku. Po potrebi, PINKY-S može pomoći i savetom oko mehaničkih problema vezanih za nju.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


LAFARGE-300X250-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

hiCAD
hiCAD
NOVI SAD
www.hicad.biz

MORAVACEM
MORAVACEM
PARAĆIN-POPOVAC
www.moravacem.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;