INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Nova dozvola za vetropark Čibuk po zakonu (vidfeo)

21.07.2014. | Tanjug

„Pokrajinski sekretarijat“ izdao je novu građevinsku dozvolu za izgradnju vetroparka Čibuk u Kovinu, u skladu sa preporukom Ministrstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, izjavila je potpredsednica vlade i resorna ministarka Zorana Mihajlović.

Ona je u izjavi „Tanjugu“ podsetila da je to Ministarstvo oduzelo građevinsku dozvolu kompaniji „Kontionental vind“, jer je „Pokrajinski sekretarijat“ nije izdao u skladu sa zakonom.

- Kolegama i iz „Pokrajinskog sekretarijata“ smo u isto vreme uputili jasnu preporuku šta i kako da urade da bi se „Kontinetal vindu“ izdala građevinska dozvola po zakonu – rekla je Mihajlović i nepomenula da je „Pokrajinski sekretarijat“ dozolu izdao prošle nedelje.

Potpredsednica vlade je rekla da joj je veoma drago što je uspostavljena koordinacija između nadležnog „Pokrajinskog sekretarijata“ i Ministarstva i istakla da ukoliko neko nije siguran kako treba da izda dozvolu treba da to uradi u saradnji sa nadležnim ministarstvom. Mihajlović je ukazala da je to veoma važno za investitora koji sada može legalno da gradi i predočila da je Ministarstvo moralo da poništi prvu građevinsku dozvolu, s obzirom da je „Elektromreža Srbije“ ukazala na činjenicu da ta dozvola nije legalna.

- Vidi se da Ministarstvo nije imalo nameru da koči tu investiciju, već da je ona usporena jer je „Pokraniski sekretarijat“ u brzini napravio grešku – objesnila je Mihajlović.

Vetropark Čibuk u vrednosti od oko 300 miliona evra i ukupne snage od 145 megavata, koji treba da gradi kompanija „Kontinental Vind Srbija“ (CWP), izgubila je dozvolu za gradnju polovinom juna ove godine. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je tada poništilo građevinsku dozvolu zato što je „Pokrajinski sekretarijat“ izdao za objekat i priključak vetroparka suprotno važećim propisima.

Obrazloženje je bilio da je odluka o gradnji trafostanice i priključnih dalekovoda napona većeg od 110 kilovolti u nadležnosti JP „Elektromreža Srbije“.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;