INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Pokrajinska vlada: Ugrožena najveća investicija u zemlji

27.06.2014. | Tanjug

Pokrajinska vlada smatra da je, poništavanjem dozvole za izgradnju vetroparka u Kovinu, republička administracija ugrozila investiciju vrednu 300 miliona evra i ocenjuje da se takvim postupkom šalje loša poruka investitorima, saopštio je biro vojvođanske vlade za odnose s javnošću.

- Neprihvatljivo je da republička administracija ugrožava najvažnije i najveće investicije u našoj zemlji, kao što se desilo poništavanjem dozvole za vetropark u Kovinu – ocenjuje Pokrajinska vlada.

Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture poništilo je građevinsku dozvolu za izgradnju infrastrukturnog kompleksa vetrogeneratorskog polja u Mramorku, u opštini Kovin, koju je investitoru „Vetroelektranama Balkana“ iz Beograda izdao „Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine“.

- Ta dozvola je izdata na osnovu dokumentacije koju je investitor dostavio u skladu sa važećim Zakonom o planiranju i izgradnji – navodi Pokrajinska vlada.

Osnov za poništenje te građevinske dozvole je mišljenje Ministarstva građevinarstva da energetska dozvola, koju je investitor priložio uz zahtev za izdavanje građevinske dozvole, ne obuhvata i trafo-stanicu 35/400 kilovolti, navodi se u saopštenju i dodaje da je energetsku dozvolu izdalo Ministarstvo energetike a ne „Pokrajinski sekretarijat“.

- Potpuno je neprihvatljivo da se na ovaj način ugrožava investicija u iznosu od 300 miliona evra u jednom od najvažnijih sektora obnovljivih izvora energije, koja u svom obimu čini polovinu ukupnih stranih ulaganja u prošloj godini – ističe vojvođanska vlada.

Pokrajinska vlada zahteva da predsednik Vlade Srbije „sprovede u delo ono za šta se deklarativno zalaže a to je poboljšanje investicionog okruženja, a ne njegovo komplikovanje“, navedeno je u saopštenju.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;