Beogradski "Elnos BL" završio rekonstrukciju trafostanice Beograd 18-Ralja

09.05.2014. | E-kapija

Beogradski "Elnos BL" je za potrebe "Elektrodistribucije Beograd" u aprilu izvršio veliku rekonstrukciju trafostanice Beograd 18-Ralja, koja se nalazi u blizini Sopota. Rekonstrukcija je bila neophodna, jer je trafostanica puštena u pogon 1982. godine bila u lošem eksploatacionom stanju, saopštila je firma "Elnos BL".

Inače, ta trafostanica preko mreže 35 i 10 kV napaja električnom energijom šumadijsko područje EDB-a.

"Elnos BL" Beograd izveo je kompletne građevinske i elektromontažne radove. Investitor je za ugradnju nabavio savremenu opremu od "Siemens"-a i Instituta "Mihajlo Pupin". Novim, tehnološki najsavremenijim, razvodnim postrojenjem 35 kV zamjenjeno je dotrajalo postorojenje, a povećan je i broj izvodnih ćelija. Sistem zaštite i upravljanja je integrisani sistem sa mikroprocesorskim zaštitnim uređajima i staničnim računarom. Trafostanica je povezana sa postojećom daljinskom satnicom za vezu sa dispečerskim centrom. Radovi su izvedeni u okviru ugovorenog roka, a potrošačima je bilo obezbeđeno napajanje, uz neophodna minimalna isključenja.

Uvođenjem ove savremene tehnologije potrošačima je obezbeđen značajno veći stepen kvaliteta u napajanju električnom energijom i pouzdana infrasturktura kao preduslov daljeg razvoja regije.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Suza 06.05.2021.
Kako se odrzavaju betonske kade?
Biljana 05.05.2021.
U mnogim zgradama u bg place se grejanje in...
Marko 05.05.2021.
Sve piše, osim kako i gde da se prijavimo.....
Vesna 04.05.2021.
Kako mogu da se prijavim za tu subvenciju k...
Ozrenka 03.05.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije na ...