Beogradski "Elnos BL" završio rekonstrukciju trafostanice Beograd 18-Ralja

09.05.2014. | E-kapija

Beogradski "Elnos BL" je za potrebe "Elektrodistribucije Beograd" u aprilu izvršio veliku rekonstrukciju trafostanice Beograd 18-Ralja, koja se nalazi u blizini Sopota. Rekonstrukcija je bila neophodna, jer je trafostanica puštena u pogon 1982. godine bila u lošem eksploatacionom stanju, saopštila je firma "Elnos BL".

Inače, ta trafostanica preko mreže 35 i 10 kV napaja električnom energijom šumadijsko područje EDB-a.

"Elnos BL" Beograd izveo je kompletne građevinske i elektromontažne radove. Investitor je za ugradnju nabavio savremenu opremu od "Siemens"-a i Instituta "Mihajlo Pupin". Novim, tehnološki najsavremenijim, razvodnim postrojenjem 35 kV zamjenjeno je dotrajalo postorojenje, a povećan je i broj izvodnih ćelija. Sistem zaštite i upravljanja je integrisani sistem sa mikroprocesorskim zaštitnim uređajima i staničnim računarom. Trafostanica je povezana sa postojećom daljinskom satnicom za vezu sa dispečerskim centrom. Radovi su izvedeni u okviru ugovorenog roka, a potrošačima je bilo obezbeđeno napajanje, uz neophodna minimalna isključenja.

Uvođenjem ove savremene tehnologije potrošačima je obezbeđen značajno veći stepen kvaliteta u napajanju električnom energijom i pouzdana infrasturktura kao preduslov daljeg razvoja regije.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...