IZOLACIJA-468X60-BANNER

Beogradski "Elnos BL" završio rekonstrukciju trafostanice Beograd 18-Ralja

09.05.2014. | E-kapija

Beogradski "Elnos BL" je za potrebe "Elektrodistribucije Beograd" u aprilu izvršio veliku rekonstrukciju trafostanice Beograd 18-Ralja, koja se nalazi u blizini Sopota. Rekonstrukcija je bila neophodna, jer je trafostanica puštena u pogon 1982. godine bila u lošem eksploatacionom stanju, saopštila je firma "Elnos BL".

Inače, ta trafostanica preko mreže 35 i 10 kV napaja električnom energijom šumadijsko područje EDB-a.

"Elnos BL" Beograd izveo je kompletne građevinske i elektromontažne radove. Investitor je za ugradnju nabavio savremenu opremu od "Siemens"-a i Instituta "Mihajlo Pupin". Novim, tehnološki najsavremenijim, razvodnim postrojenjem 35 kV zamjenjeno je dotrajalo postorojenje, a povećan je i broj izvodnih ćelija. Sistem zaštite i upravljanja je integrisani sistem sa mikroprocesorskim zaštitnim uređajima i staničnim računarom. Trafostanica je povezana sa postojećom daljinskom satnicom za vezu sa dispečerskim centrom. Radovi su izvedeni u okviru ugovorenog roka, a potrošačima je bilo obezbeđeno napajanje, uz neophodna minimalna isključenja.

Uvođenjem ove savremene tehnologije potrošačima je obezbeđen značajno veći stepen kvaliteta u napajanju električnom energijom i pouzdana infrasturktura kao preduslov daljeg razvoja regije.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;