Prostori javnosti - BINA od 8. do 31. maja

08.05.2014. | E-kapija

Deveti put zaredom, Društvo arhitekata Beograda i KC Grad organizuju Beogradsku internacionalnu nedelju arhitekture (BINA) od 8. do 31. maja. Kao i do sada, Beograd će biti centar arhitektonskih i urbanističkih izložbi, predavanja i radionica sa ciljem promovisanja i popularizacije arhitekture.

Pod nazivom "Prostori javnosti", BINA se svečano otvara 8. maja u 19 časova, u Kulturnom centru Beograda. Jedan od suorganizatora ove manifestacije je Centar za promociju nauke, koji po treći put organizuje arhitektonske radionice u okviru BINA.

Šta otkriva BINA? Organizatori su se opredelili da kroz mnogobrojne izložbe, radionice i predavanja naglase značaj i suštinu urbanih prostora kao identiteta jednog grada.

Na velikom broju lokacija građanima će se predstaviti urbanistička rešenja, kako lokalnih prostora, tako i onih u velikim svetskim metropolama. Na nedelji arhitekture će se predstaviti i projekti intervencija u javnim prostorima beogradskih opština.

U okviru manifestacije planiran je i veliki broj šetnji i upoznavanje sa nasleđem Beograda, kao i novim rešenjima za postojeće probleme. Između ostalog, tokom trajanja BINA organizovaće se posete Velikom ratnom ostrvu, aleji Novog groblja, savskoj obali, a "prošetaće" se i kroz istoriju Savamale. Biciklisti će imati priliku da u okviru "Kritične mase" provozaju svoje bicikle kroz grad i ukažu na nedostatak biciklističkih staza i mesta za parkiranje.

Važno mesto u ovogodišnjoj Beogradskoj internacionalnoj nedelji arhitekture imaće i projekat "Knock on wood", odnosno "Kucni u drvo", koji kao cilj ima da podigne svest lokalne zajednice o vrednostima drvene arhitekture i podstakne dizajnerske i arhitektonske programe obrazovanja da ovakav program uvrste u nastavu.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bane 28.02.2021.
U čl.2. Ugovora koji su vlasnici stanova za...
Zvezdan 23.02.2021.
Ovo je samo zanimljivost za nas. Naše zelen...
Куриња 17.02.2021.
Када креће са радовима?
Sulja Besir 09.02.2021.
Jeli radite u Austriju imamo 270 m2 tarasei...
Saurus 08.02.2021.
Liči na bledu kopiju Karađorđevog trg u Bat...