Vrbas: JP "Direkcija za izgradnju" uvodi standard ISO 9000

17.01.2014. | Opština Vrbas

Javno preduzeće "Direkcija za izgradnju" planira da u 2014. godini poslovanje ustroji po sistemu ISO 9000. Ovaj sistem podrazumeva efikasnije upravljanje procesima i trebao bi, prema rečima Igora Milovića, direktora JP "Direkcija za izgradnju", da dovede do ušteda u poslovanju od oko 20 odsto.

- Sa uvođenjem ISO 9000 standarda, u svakom trenutku znaćemo gde se nalazi koji dokument i ko upravlja njime. Ovi standardi su uobičajeni u evropskim državama i cilj nam je da uspostavimo poslovanje po najboljim i najefikasnijim modelima – rekao je Milović.

Govoreći i o drugim planovima za 2014. godinu, Milović je istakao da će preduzeće u narednom periodu ponuditi građanima usluge arhitektonsko-građevinskog projektovanja, kao i projektovanje vodovoda i kanalizacije i elektro instalacija, i to po veoma povoljnim cenama. Takođe, planira se uspostavljanje bolje saradnje sa "Odeljenjem za urbanizam Opštinske uprave", sve u cilju efikasnijeg pružanja usluga građanima opštine Vrbas.

- Želja nam je da za ishodovanje bilo kakve dozvole građaninu bude dovoljno da dođe na samo jedan šalter. Na njemu će svima biti dostupna jasna lista šta je sve potrebno pribaviti za ishodovanje jedne dozvole, ali kada se predmet zaprimi, klijentu mora biti odobrena dozvola, saglasnost ili neki drugi dokument. Onima koji nemaju vremena da sami pripremaju dokumentaciju, ponudićemo da za određenu nadoknadu preduzeću, odradimo sve umesto njih – rekao je Milović i najavio uvođenje jasnih i strogih procedura u upravljanju dokumentima.

Takođe, usluge iz svog domena poslovanja nudiće i "Kancelarija za energetski menadžmant", jedina služba ove vrste između Novog Sada i Subotice koja može da izda energetski pasoš.

- Krajnji cilj uvođenja svih novina u poslovanje je zadovoljan klijent – rekao je Milović. 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
PERA 17.04.2021.
Kada I gde mogu da konkurisem
Milan 17.04.2021.
Ljudi, prvo pažljivo pročitajte vest pa ond...
Sasa 17.04.2021.
Molim vas obavestite kad je prijava za subv...
Latinka 16.04.2021.
Gde mogu da se prijavim za stolariju pošto ...
Milica Pozega 15.04.2021.
Zelim da me obavestite kad igde da se prija...