INFONET-468X60-BANNER

Vrbas: JP "Direkcija za izgradnju" uvodi standard ISO 9000

17.01.2014. | Opština Vrbas

Javno preduzeće "Direkcija za izgradnju" planira da u 2014. godini poslovanje ustroji po sistemu ISO 9000. Ovaj sistem podrazumeva efikasnije upravljanje procesima i trebao bi, prema rečima Igora Milovića, direktora JP "Direkcija za izgradnju", da dovede do ušteda u poslovanju od oko 20 odsto.

- Sa uvođenjem ISO 9000 standarda, u svakom trenutku znaćemo gde se nalazi koji dokument i ko upravlja njime. Ovi standardi su uobičajeni u evropskim državama i cilj nam je da uspostavimo poslovanje po najboljim i najefikasnijim modelima – rekao je Milović.

Govoreći i o drugim planovima za 2014. godinu, Milović je istakao da će preduzeće u narednom periodu ponuditi građanima usluge arhitektonsko-građevinskog projektovanja, kao i projektovanje vodovoda i kanalizacije i elektro instalacija, i to po veoma povoljnim cenama. Takođe, planira se uspostavljanje bolje saradnje sa "Odeljenjem za urbanizam Opštinske uprave", sve u cilju efikasnijeg pružanja usluga građanima opštine Vrbas.

- Želja nam je da za ishodovanje bilo kakve dozvole građaninu bude dovoljno da dođe na samo jedan šalter. Na njemu će svima biti dostupna jasna lista šta je sve potrebno pribaviti za ishodovanje jedne dozvole, ali kada se predmet zaprimi, klijentu mora biti odobrena dozvola, saglasnost ili neki drugi dokument. Onima koji nemaju vremena da sami pripremaju dokumentaciju, ponudićemo da za određenu nadoknadu preduzeću, odradimo sve umesto njih – rekao je Milović i najavio uvođenje jasnih i strogih procedura u upravljanju dokumentima.

Takođe, usluge iz svog domena poslovanja nudiće i "Kancelarija za energetski menadžmant", jedina služba ove vrste između Novog Sada i Subotice koja može da izda energetski pasoš.

- Krajnji cilj uvođenja svih novina u poslovanje je zadovoljan klijent – rekao je Milović. 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;