Za energetsku efikasnost i podršku MSP sektoru 25 miliona evra

24.12.2013. | E-kapija

"Banka Intesa" i "Intesa Leasing" potpisale su ugovore o kreditnim linijama sa "Evropskom bankom za obnovu i razvoj" (EBRD) u ukupnoj vrednosti od 25 miliona evra.

"Banka Intesa" je obezbedila kreditnu liniju od 10 miliona evra za finansiranje projekata unapređenja energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije privatnih preduzeća i lokalnih samouprava, dok je "Intesa Leasing" ugovorila zajam od 15 miliona evra za finansiranje kupovine opreme, poslovnih objekata i komercijalnih i industrijskih vozila malih i srednjih preduzeća.

Linija ugovorena sa "Banka Intesa" realizuje se u okviru kreditne linije za održivu energiju Zapadnog Balkana (WeBSEFF), dok će sredstva namenjena kompaniji "Intesa Leasing" doprineti Zajedničkom akcionom planu IFI za stimulisanje privrednog rasta u zemljama centralne, južne i istočne Evrope u vrednosti od 30 milijardi evra koji uključuje podršku MSP sektoru kao prioritetnoj oblasti.

EBRD je do sada uložila 3,3 milijardi evra u oko 170 projekata u Srbiji u svim sektorima privrede. U narednom periodu, banka će biti fokusirana na korporativni i finansijski sektor, kao i na infrastrukturu, a nastaviće i da igra ključnu ulogu u razvoju transportne, energetske i opštinske infrastrukture u zemlji.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zvezdan 23.02.2021.
Ovo je samo zanimljivost za nas. Naše zelen...
Куриња 17.02.2021.
Када креће са радовима?
Sulja Besir 09.02.2021.
Jeli radite u Austriju imamo 270 m2 tarasei...
Saurus 08.02.2021.
Liči na bledu kopiju Karađorđevog trg u Bat...
DARKO 08.02.2021.
Stanovnici naselja Stepa Stepanović NEĆE "m...