INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

IMS proslavio 60. rođendan

20.12.2013. | Gradnja.rs

"Institut za ispitivanje materijala IMS" 18. decembra 2013. svečanim prijemom je obeležio 60. rođendan. Proslavi jubileja prisustvovale su istaknute ličnosti iz naučnog i obrazovnog sektora, predstavnici vlade i ministarstava kao i mnogobrojni prijatelji i saradnici "Instituta".

U toku svoje duge i bogate istorije, "Institut" je učestvovao u najvećim građevinskim projektima, kako u zemlji, tako i u inostranstvu (tehnologija građenja IMS primenjuje se u desetak zemalja širom sveta) i za to vreme je stekao reputaciju nezavisne istraživačke i konsultantske organizacije.

- Tehnologiju i naše znanje implementirali su mnogobrojni saradnici širom sveta: od Kube do Filipina. Imamo znanja i logistiku koja može da pokrije sve aktivnosti vezane za građevinsku delatnost od laboratorijskih ispitivanja preko istraživanja svih vrsta materijala do visokostručnih ekspertiza – istakao je na proslavi generalni direktor IMS-a, dr Vencislav Grabulov i dodao da je tokom 6 decenija postojanja kroz Institut prošlo mnogo velikih i slavnih imena, kao što je inženjer, garditelj i inovator Branko Žeželj. Dr Grabulov je objasnio da IMS ima privilegiju jer može da slavi dva rođendana: 1953. je formiran "Institut" u današnjem obliku, ali "Institut" nastavlja tradiciju "Zavoda za ispitivanje materijala" koji je formiran 1929. godine.

Na svečanoj proslavi dodeljene su plakete institucijama sa kojima "Institut" ima dugogodišnju saradnju: Ministrastvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo odbrane Republike Srbije, Ministarstvo građevinarstva, Ministarstvo saobraćaja, "Institut za vodoprivredu Jaroslav Černi", "Hidroelektrane Đerdap", "Koridori Srbije", "Cementna industrija Srbije" i "West gradnja".

Nagrade su dodeljene i istaknutim pojedincima "Instituta" za poseban rad i ostvarene rezultate kao i jubilarne nagrade za 10,20,30 godina rada. Predsednik "Inženjerske komore" Srbije Milovan Glavonjić takođe je dodelio plaketu "Institutu".

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;