IMS proslavio 60. rođendan

20.12.2013. | Gradnja.rs

"Institut za ispitivanje materijala IMS" 18. decembra 2013. svečanim prijemom je obeležio 60. rođendan. Proslavi jubileja prisustvovale su istaknute ličnosti iz naučnog i obrazovnog sektora, predstavnici vlade i ministarstava kao i mnogobrojni prijatelji i saradnici "Instituta".

U toku svoje duge i bogate istorije, "Institut" je učestvovao u najvećim građevinskim projektima, kako u zemlji, tako i u inostranstvu (tehnologija građenja IMS primenjuje se u desetak zemalja širom sveta) i za to vreme je stekao reputaciju nezavisne istraživačke i konsultantske organizacije.

- Tehnologiju i naše znanje implementirali su mnogobrojni saradnici širom sveta: od Kube do Filipina. Imamo znanja i logistiku koja može da pokrije sve aktivnosti vezane za građevinsku delatnost od laboratorijskih ispitivanja preko istraživanja svih vrsta materijala do visokostručnih ekspertiza – istakao je na proslavi generalni direktor IMS-a, dr Vencislav Grabulov i dodao da je tokom 6 decenija postojanja kroz Institut prošlo mnogo velikih i slavnih imena, kao što je inženjer, garditelj i inovator Branko Žeželj. Dr Grabulov je objasnio da IMS ima privilegiju jer može da slavi dva rođendana: 1953. je formiran "Institut" u današnjem obliku, ali "Institut" nastavlja tradiciju "Zavoda za ispitivanje materijala" koji je formiran 1929. godine.

Na svečanoj proslavi dodeljene su plakete institucijama sa kojima "Institut" ima dugogodišnju saradnju: Ministrastvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo odbrane Republike Srbije, Ministarstvo građevinarstva, Ministarstvo saobraćaja, "Institut za vodoprivredu Jaroslav Černi", "Hidroelektrane Đerdap", "Koridori Srbije", "Cementna industrija Srbije" i "West gradnja".

Nagrade su dodeljene i istaknutim pojedincima "Instituta" za poseban rad i ostvarene rezultate kao i jubilarne nagrade za 10,20,30 godina rada. Predsednik "Inženjerske komore" Srbije Milovan Glavonjić takođe je dodelio plaketu "Institutu".

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije