IZOLACIJA-468X60-BANNER

IMS proslavio 60. rođendan

20.12.2013. | Gradnja.rs

"Institut za ispitivanje materijala IMS" 18. decembra 2013. svečanim prijemom je obeležio 60. rođendan. Proslavi jubileja prisustvovale su istaknute ličnosti iz naučnog i obrazovnog sektora, predstavnici vlade i ministarstava kao i mnogobrojni prijatelji i saradnici "Instituta".

U toku svoje duge i bogate istorije, "Institut" je učestvovao u najvećim građevinskim projektima, kako u zemlji, tako i u inostranstvu (tehnologija građenja IMS primenjuje se u desetak zemalja širom sveta) i za to vreme je stekao reputaciju nezavisne istraživačke i konsultantske organizacije.

- Tehnologiju i naše znanje implementirali su mnogobrojni saradnici širom sveta: od Kube do Filipina. Imamo znanja i logistiku koja može da pokrije sve aktivnosti vezane za građevinsku delatnost od laboratorijskih ispitivanja preko istraživanja svih vrsta materijala do visokostručnih ekspertiza – istakao je na proslavi generalni direktor IMS-a, dr Vencislav Grabulov i dodao da je tokom 6 decenija postojanja kroz Institut prošlo mnogo velikih i slavnih imena, kao što je inženjer, garditelj i inovator Branko Žeželj. Dr Grabulov je objasnio da IMS ima privilegiju jer može da slavi dva rođendana: 1953. je formiran "Institut" u današnjem obliku, ali "Institut" nastavlja tradiciju "Zavoda za ispitivanje materijala" koji je formiran 1929. godine.

Na svečanoj proslavi dodeljene su plakete institucijama sa kojima "Institut" ima dugogodišnju saradnju: Ministrastvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo odbrane Republike Srbije, Ministarstvo građevinarstva, Ministarstvo saobraćaja, "Institut za vodoprivredu Jaroslav Černi", "Hidroelektrane Đerdap", "Koridori Srbije", "Cementna industrija Srbije" i "West gradnja".

Nagrade su dodeljene i istaknutim pojedincima "Instituta" za poseban rad i ostvarene rezultate kao i jubilarne nagrade za 10,20,30 godina rada. Predsednik "Inženjerske komore" Srbije Milovan Glavonjić takođe je dodelio plaketu "Institutu".

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;