SFSOPLATE-468X60-BANNER

Nove pijace i Agriko mreža za mala gazdinstva

18.12.2013. | Dnevnik

Ovih dana javnosti je predstavljen projekat "Unapređenje ekonomske saradnje u prekograničnom regionu Vršac-Gradinari stimulisanjem aktivnosti malih poljoprivrednih proizvođača". Menadžer projekta Srđan Predić kaže da je izrada projekta u završnoj fazi i da potom sledi raspisivanje tendera za izbor izvođača građevinskih radova. Vrednost projekta je dva miliona evra, od čega je učešće IPA fonda 85 odsto, a realizovao bi se do oktobra iduće godine.

U okviru Agriko mreže u rumunskom mestu Gradinari biće podignuta velika stočna pijaca za poljoprivredne proizvođače, dok će u Vršcu biti izgrađena prehambena pijaca na 2.401 kvadrat sa 150 do 160 mesta za male i srednje proizvođače. Tu će biti i opremljena laboratorija za uzorkovanje poljorivrednih proizvoda, što garantuje visok kvalitet robe u ponudi.

Isplati se biti dobar komšija

Opštine iz rumunskih županija, koje se naslanjaju na srpsko-rumunsku granicu već godinama sarađuju s vršačkom lokalnom samoupravom u okviru sporazuma Srbije i Rumunije o prekograničnoj saradnji u realizaciji IPA programa. Zajednički, novcem iz evropskih fondova, grade brojne infarastrukturne objekte. Vršac je tako iskoristio više od deset miliona evra za obnovu starog jezgra grada, rekonstrukciju zdanja Konkordije, Vršačke kule i poboljšao uslove za razvoj turizma.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;