Podrška osnivanju Fonda za energetsku efikasnost

22.11.2013. | RTV

Vojvođanski sekretar za energetiku i mineralne sirovine Nataša Pavićević Bajić podržala je danas inicijativu Alibunara, Bele Crkve, Vršca i Plandišta da na nivou te četiri opštine bude formiran Fond za energetsku efikasnost. Pavićević Bajićeva je na sastanku sa predstavnicima opština i Nemačke organizacije za tehničku saradnju (GIZ) za Srbiju u Novom Sadu kazala da je pre formiranja Fonda za energetsku efikasnost potrebno otvoriti zajedničku kancelariju za energetski menadžment.

- Inicijativa za formiranje fonda za energetsku efikasnost na nivou više opština je izuzetno dobra. Najkvalitetniji put poslovanja je formiranje zajedničke kancelarije, koja će okupiti stručnjake s najvećim znanjem i iskustvom iz ove oblasti, kako bi mogli da isprate sve zahteve u odnosu na Zakon o efikasnom korišćenju energije – kazala je Pavićević Bajićeva.

Ona je istakla da osnivanje kancelarije za energetski menadžment pomaže izradu kvalitetnih projekata i olakšava rad Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine u podršci tim projektima.

- Tako konkretnije i brže možemo da podržimo i rad kancelarije i projekte kancelarije, a građani će u najbržem roku moći da osete prve efekte energetske efikasnosti – istakla je Nataša Pavićević Bajić.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...