Podrška osnivanju Fonda za energetsku efikasnost

22.11.2013. | RTV

Vojvođanski sekretar za energetiku i mineralne sirovine Nataša Pavićević Bajić podržala je danas inicijativu Alibunara, Bele Crkve, Vršca i Plandišta da na nivou te četiri opštine bude formiran Fond za energetsku efikasnost. Pavićević Bajićeva je na sastanku sa predstavnicima opština i Nemačke organizacije za tehničku saradnju (GIZ) za Srbiju u Novom Sadu kazala da je pre formiranja Fonda za energetsku efikasnost potrebno otvoriti zajedničku kancelariju za energetski menadžment.

- Inicijativa za formiranje fonda za energetsku efikasnost na nivou više opština je izuzetno dobra. Najkvalitetniji put poslovanja je formiranje zajedničke kancelarije, koja će okupiti stručnjake s najvećim znanjem i iskustvom iz ove oblasti, kako bi mogli da isprate sve zahteve u odnosu na Zakon o efikasnom korišćenju energije – kazala je Pavićević Bajićeva.

Ona je istakla da osnivanje kancelarije za energetski menadžment pomaže izradu kvalitetnih projekata i olakšava rad Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine u podršci tim projektima.

- Tako konkretnije i brže možemo da podržimo i rad kancelarije i projekte kancelarije, a građani će u najbržem roku moći da osete prve efekte energetske efikasnosti – istakla je Nataša Pavićević Bajić.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...