IZOLACIJA-468X60-BANNER

Srbija i Francuska potpisali sporazum o saradnji u oblasti zaštite životne sredine

08.11.2013. | E-kapija

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović i ambasador Francuske u Srbiji Fransoa Gzavije Denio potpisali su juče administrativni sporazum između dve zemlje o saradnji u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, saopšteno je na sajtu Vlade Srbije.

Mihajlović je na konferenciji za novinare objasnila da će potpisani dokument pomoći našoj zemlji da se bolje pripremi za otvaranje pregovora sa Evropskom unijom u oblasti ekologije.

Ona je ukazala na to da će ovaj sporazum, takođe, omogućiti Srbiji da razmeni iskustva sa Francuskom u oblasti zaštite životne sredine i unapređenja održivog razvoja.

Na osnovu potpisanog dokumenta, kako je navela, sa Francuskom će biti formirane radne grupe sastavljene od stručnjaka iz dve zemlje, koji će definisati ključne tačke i projekte na kojima treba raditi u cilju unapređenja zaštite životne sredine.

Mihajlović je saopštila da je reč o projektima koji se tiču i klimatskih promena, otpada, zaštite zemljišta, monitoringa vazduha i ostalih oblasti.

Denio je ocenio da Francuska ima neophodna znanja koja mogu da pomognu Srbiji u oblasti ekologije, kako bi taj segment prilagodila standardima EU.

On je naglasio da je pred Srbijom istorijski period – otvaranje pregovora za članstvo u EU, i izrazio očekivanje da će i u tom razdoblju saradnja dveju zemalja u pomenutoj oblasti biti nastavljena.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;