Proizvođači izolacionih proizvoda u Srbiji traže bolji tretman

02.10.2013. | Tanjug

Srpski proizvođači izolacionih proizvoda zatražili su danas da domaća preduzeća na tenderima imaju isti tretman kao i strane firme koje konkurišu za isti posao u Srbiji. Preduzaća proizvođača izolacionih proizvoda na bazi poliuretana imaju mnogo problema prilikom javnih nabavki i učešća na tenderima, jer su domaće firme u drugom planu, rečeno je na sednici grupacije tih kompanija u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Prilikom dobijanja poslova, čak se forsiraju strane firme, koje kasnije za izvršenje poslova angažuju mala domaća preduzeća, simbolično ih plaćajući, navedeno je u saopštenju PKS-a. Članice ove Grupacije posebno imaju probleme zbog primene novog zakona o plaćanjima jer, kako je istaknuto, niko nema novca, a svi traže robu. Zbog toga se ulazi u visoka kreditna zaduženja, pa je novac veoma skup i kredit "pojede" svu dobit.

Ukoliko se tako nastavi, preduzećima, članicama ove Grupacije, preti opasnost da potpuno nestanu, a u tom slučaju Srbija će morati da uvozi robu koju oni proizvode. Proizvođači izolacionih materijala zatražili su od nacionalne asocijacije privrede da im pomogne da u kontaktu s Vladom Srbije reše nagomilane probleme, kako bi se sačuvala ova djelatnost koja zapošljava mnogo radnika, navodi se u saopštenju.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


HABERKORN
HABERKORN
NOVI SAD-VETERNIK
www.haberkorn.rs

BEKAMENT
BEKAMENT
ARANĐELOVAC-BANJA
www.bekament.com

ILGRAD
ILGRAD
BEOGRAD-PINOSAVA
www.ilgrad.rs

BAUMIT SERBIA
BAUMIT SERBIA
BEOGRAD-KALUĐERICA
www.baumit.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
stoja perkovic 25.11.2020.
Postovani,interesuju me ugradnja protocnog ...
Игор 14.11.2020.
Хвала Вам што сте поделили знање и искуство...
Darko 09.11.2020.
Bolje da je postao ministar turizma ili pra...
Bibi 04.11.2020.
Ko je raspisao tender i gde se može videti ...
Milan 03.11.2020.
Bravo super svaka cast !