IZOLACIJA-468X60-BANNER

Za kanalsku mrežu u Kovinu 75 miliona dinara

23.08.2013. | RTV

"U radove na kanalskoj mreži u opštini Kovin, u pet mesnih zajednica, biće uloženo oko 75 miliona dinara. Radovi se izvode u mesnim zajednicama Malo Bavanište, Deliblato, Gaj, Pločice i Grad Kovin druga mesna zajednica, a planirano je da budu gotovi do novembra", saopšteno je iz JVP "Vode Vojvodine".

"Ovo su redovni poslovi, zahvaljujući kojima se skupljaju procedne vode, omogućava se odvodnjavanje i dreniranje okolnog zemljišta. Pored ovih osnovnih funkcija kanala, poljoprivrednici imaju koristi i od zemlje i mulja izvadjenog iz kanala koji su vrlo često bogati hranljivim materijama i služe kao đubrivo okolnim njivama. Većina poslova obavljena je na skoro polovini planirane teritorije, a u te poslove spadaju košenje nasipa, tarupiranje, seča šume, vađenje mulja i na kraju razastiranje izmuljenog materijala", navodi se u saopštenju.

"Kanal O-1, koji je dugačak oko 11 km i objedinjuje 15 manjih kanala, već je sređen na skoro 6 km, s tim što je ostalo da se razastre odstranjeni materijal. Između ostalog, na kanalu O-5-5 dugačkom 4 km, završeni su svi radovi, dok na O-5-4 danas bager čisti nasip i time završava planirano. Oba ova kanala su deo sistema O-1. Radove izvodi Vodoprivredno preduzeće Podunavlje, a u trojnom finansiranju učestvuju JVP Vode Vojvodine, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i lokalne samouprave", zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;