INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Za kanalsku mrežu u Kovinu 75 miliona dinara

23.08.2013. | RTV

"U radove na kanalskoj mreži u opštini Kovin, u pet mesnih zajednica, biće uloženo oko 75 miliona dinara. Radovi se izvode u mesnim zajednicama Malo Bavanište, Deliblato, Gaj, Pločice i Grad Kovin druga mesna zajednica, a planirano je da budu gotovi do novembra", saopšteno je iz JVP "Vode Vojvodine".

"Ovo su redovni poslovi, zahvaljujući kojima se skupljaju procedne vode, omogućava se odvodnjavanje i dreniranje okolnog zemljišta. Pored ovih osnovnih funkcija kanala, poljoprivrednici imaju koristi i od zemlje i mulja izvadjenog iz kanala koji su vrlo često bogati hranljivim materijama i služe kao đubrivo okolnim njivama. Većina poslova obavljena je na skoro polovini planirane teritorije, a u te poslove spadaju košenje nasipa, tarupiranje, seča šume, vađenje mulja i na kraju razastiranje izmuljenog materijala", navodi se u saopštenju.

"Kanal O-1, koji je dugačak oko 11 km i objedinjuje 15 manjih kanala, već je sređen na skoro 6 km, s tim što je ostalo da se razastre odstranjeni materijal. Između ostalog, na kanalu O-5-5 dugačkom 4 km, završeni su svi radovi, dok na O-5-4 danas bager čisti nasip i time završava planirano. Oba ova kanala su deo sistema O-1. Radove izvodi Vodoprivredno preduzeće Podunavlje, a u trojnom finansiranju učestvuju JVP Vode Vojvodine, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i lokalne samouprave", zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;