INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

"Alpine" ostala dužna četiri plate

09.08.2013. | Blic

Spisak putara kojima je "Alpine Bau Gmbh" nakon bankrota ostala dužna još nije kompletan, a oni koji nisu prijavili potraživanja imaju rok da to učine do 16. avgusta. Zaposleni, kojima "Alpine" duguje četiri plate, kao i podizvođači koji ukupno potražuju oko 420 miliona dinara, svoja prava mogu da ostvare preko austrijskih sudova i organizacija.

Domaći putari neće moći da zaobiđu Austriju u pokušaju da naplate svoj novac, jer čak i ako bi "Koridori Srbije" od kompanije "Alpine" dobili ukupan iznos garancije, to za njih nema značaj. "Koridori" su sve ugovore potpisali sa matičnom "Alpine Bau Gmbh" u Beču, dok su domaće firme pod ugovorom sa propalom kćerkom firmom u Srbiji.

Radnici koji su ostali bez četiri plate, mogu da ostvare prava preko Udruženja za zaštitu poverilaca u Austriji, koje po principu međunarodne pomoći posreduje u konkretnom slučaju. S druge strane, firme podizvođači, potraživanja treba da prijave u redovnom postupku pred Osnovnim sudom u Beču do 16. avgusta ove godine.

Kako stoji na sajtu "Koridora", po austrijskom zakonu i više poverilaca može da podnese zajedničku prijavu, a nezavisno od iznosa potraživanja, sudska taksa tom prilikom iznosi 20 evra. U opštini Dimitrovgrad, gde je "Alpine" radila na istočnom kraku Koridora 10, spisak potraživanja je već spreman.

- Napravili smo spisak potraživanja prema prioritetima, a "Alpine" osim putarskim firmama, duguje i vlasnicima nekretnina, lokalnim komunalnim preduzećima, samostalnim trgovinskim radnjama. Prioritet su plate, za koje "Alpine" u našem okrugu duguje oko 20 miliona dinara – priča Nebojša Ivanov, predsednik opštine Dimitrovgrad.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;