Veze sa inostranstvom – mladi arhitekti iz Nemačke

28.06.2013. | SuperProstor

Rekonstrukcija naselja u Nju Orleansu posle uragana "Katrina", regeneracija gradskih četvrti koje je potrebno sanirati u rumunskoj oblasti Transilvaniji, kuća nalik na šator od neobičnog materijala u Santjago de Čileu ili moderan nacionalni park sa muzejskim baštama u kineskom Liangzhu: različito od globalnog medijskog interesovanja za spektakularno i kult Zvezde, ova izložba iznosi na videlo inovativne arhitektonske projekte koji se predstavljaju bez šou-efekta, samosvesno i pragmatično, primereni lokacijama za koje su stvoreni. Izložba predstavlja 14 međunarodnih projekata mladih nemačkih arhitekata (do 45 godina) iz oblasti arhitekture, enterijera, urbanizma i pejzažne arhitekture.

Ovi primeri ilustruju čitavu paletu različitih kompetencija mlade generacije arhitekata, pokazujući kako se oni nose sa problemima gradnjom pri postojećem stanju u stranoj zemlji, kako ga na različite načine koriste i dopunjuju, stvarajući nešto novo pod neobičnim uslovima. Fokus je usmeren na budućnost, održivost i nove tehnologije.

Kustoskinja Romana Šnajder vodiće zainteresovane posetioce kroz izložbu i odgovaraće na njihova pitanja – na engleskom jeziku. Izložbu realizuje Institut za veze sa inostranstvom (ifa), Štutgart u saradnji sa Saveznom komorom arhitekata, Berlin (BAK).

Izložba je otvorena do 12.7.2013. (ponedeljak-subota 10-20h i nedelja od 10-14h) u Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić na Kalemegdanu, a ulaz je slobodan.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...