Veze sa inostranstvom – mladi arhitekti iz Nemačke

28.06.2013. | SuperProstor

Rekonstrukcija naselja u Nju Orleansu posle uragana "Katrina", regeneracija gradskih četvrti koje je potrebno sanirati u rumunskoj oblasti Transilvaniji, kuća nalik na šator od neobičnog materijala u Santjago de Čileu ili moderan nacionalni park sa muzejskim baštama u kineskom Liangzhu: različito od globalnog medijskog interesovanja za spektakularno i kult Zvezde, ova izložba iznosi na videlo inovativne arhitektonske projekte koji se predstavljaju bez šou-efekta, samosvesno i pragmatično, primereni lokacijama za koje su stvoreni. Izložba predstavlja 14 međunarodnih projekata mladih nemačkih arhitekata (do 45 godina) iz oblasti arhitekture, enterijera, urbanizma i pejzažne arhitekture.

Ovi primeri ilustruju čitavu paletu različitih kompetencija mlade generacije arhitekata, pokazujući kako se oni nose sa problemima gradnjom pri postojećem stanju u stranoj zemlji, kako ga na različite načine koriste i dopunjuju, stvarajući nešto novo pod neobičnim uslovima. Fokus je usmeren na budućnost, održivost i nove tehnologije.

Kustoskinja Romana Šnajder vodiće zainteresovane posetioce kroz izložbu i odgovaraće na njihova pitanja – na engleskom jeziku. Izložbu realizuje Institut za veze sa inostranstvom (ifa), Štutgart u saradnji sa Saveznom komorom arhitekata, Berlin (BAK).

Izložba je otvorena do 12.7.2013. (ponedeljak-subota 10-20h i nedelja od 10-14h) u Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić na Kalemegdanu, a ulaz je slobodan.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...