INFONET-468X60-BANNER

Uhapšeni zamenik direktora Urbanizma i troje iz Gradske uprave za urbanizam

25.06.2013. | Radio 021

U nastavku akcije "Urbanizam", novosadska policija je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu uhapsila zamenika direktora JP "Urbanizam" i troje zaposlenih u Gradskoj upravi za urbanizam i stambene poslove.

Kako se navodi u policijskom saopštenju, uhapšeni su zamenik direktora "Urbanizma" Miroslav Vukajlov (58), pomoćnik načelnika za poslove legalizacije Gradske uprave za urbanizam Nada Tontić (46), nekadašnji šef Odseka za legalizaciju, sada na funkciji stručnog saradnika za pravne poslove Petar Petrović (37) i stručni saradnik za pravne poslove Slobodan Bekrić (31).

Oni su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja prilikom davanja naknadne građevinske dozvole za izgradnju hotela "Holidej in", pošto je ustanovljeno da su to uradili protivno Zakonu o planiranju i izgradnji. Na taj način investitoru "AGNS Management Technology", pravnom sledbeniku preduzeća "Aleksandar gradnja", omogućeno je da završi hotel "Holiday Inn", koji odstupa od građevinske dozvole za 1.514 metara kvadratnih. Legalizacijom navedenog dela objekta, investitoru bi bila pribavljena imovinska korist od oko 1,66 miliona evra.

Bekrić je prošle godine po nalogu svog šefa Petra Petrovića prihvatio zahtev preduzeća "AGNS Management Technology" za izmenu i preciziranje zahteva u legalizaciji, podnetog 2009. godine. Taj zahtev je ustvari podnela firma "Vondel Capital", inače investitor objekta "Park City", a osumnjičeni Bekrić je, i pored toga što je ovaj predmet za legalizaciju već rešen, prihvatio zahtev za legalizaciju sasvim drugog objekta, koji je izgrađen na drugoj katastarskoj parceli i to nakon zakonom predviđenog roka za legalizaciju.

Bekrić je zatim uništio spise okončanog predmeta i pod istim delovodnim brojem nastavio novi postupak legalizacije hotela "Holiday Inn", a sve suprotno odredbama Zakona o planiranju i izgradnji, da bi nakon sprovedenog postupka, kada su bili ispunjeni uslovi, sačinio radnu verziju Rešenja o naknadnom izdavanju građevinske i upotrebne dozvole za predmetni objekat.

Sastavni deo dokumentacije potrebne za legalizaciju bilo je mišljenje Miroslava Vukajlova iz JP "Urbanizam" da se za objekat može izdati naknadna građevinska dozvola. Navedeno rešenje su Petrović i Tontić nakon pregleda bez primedbi parafirali kao valjano i zakonski ispravno, čime su se formalno ispunili svi uslovi za izdavanje Rešenja, iako su znali da je u suprotnosti sa Zakonom o planiranju i izgradnji.

 

Komentari: 1

son 26.06.2013 00.20.14

Umesto da puste coveka da radi sa tim hotelom i zaposli nam decu oni ga unistavaju. Gradu su placene komunalije, porezi itd na tu dodatnu kvadraturu, a sada zato sto nije po volji nekih stranaka unistavaj sve. Kakav da je god taj Gajic puno vise je on ucinio za ovaj grad nego svi ti politicari unazad 50 god. Pa nije sagradio vise kvadrata da bi ih prodao nego da bi mogao dovesti jos vise gosti u NS sto je opet gradu i svima u njemu jos jedan plus. Hapsite one sto su prodavali po nekoliko puta stanove, sto nisu placali komunalije, sto nisu zavrsavali zgrade vec trosili pare na automobile i jahte, one zbog kojih je hiljade ljudi ostalo bez para, kuca, stanova a ostavite na miru te od kojih su svi imali samo koristi. Ali u Srbiji je tako samo da komsiji crkne krava. Ove najsposobnije koji jedini nesto rade cemo eliminisati da bi misevi mogli kolo da vode. SRAMOTA!!!!!

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;