INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ilić: Potrebne su nam profitabilne investicije (video)

27.05.2013. | Tanjug.biz

Ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić poručio je prilikom radne posete Gornjem Milanovcu, da su Srbiji sada potrebne profitabilne investicije, jer političke su upropastile zemlju. Govoreći o delu auto-puta na Koridoru 11 koji prolazi kroz gornjomilanovačku opštinu, Ilić je rekao da je to jedno od najvećih gradilišta u Srbiji i posao vredan 220 miliona evra.

"Ovo je jedno od najvećih gradilišta u Srbiji koje će dovesti do potpunog preporoda gornjomilanovačkog kraja, kao i preporoda svih krajeva kroz koji proilazi auto-put", naveo je Ilić.

Napomenuvši da će se ugovoriti i izgradnja dela auto-puta – skretanje ka Goliji, Ilić je ukazao da je "deonica od Preljine do Požege najskuplji deo, budući da kilometar auto-puta košta oko 10 miliona evra".

"Od ukupno 33 kilometra te deonice, 4,5 kilometra su tuneli, a 4,7 kilometra mostovi", rekao je Ilić.

Ministar smatra da se moraju završiti projekti u oblasti vodovodne infranstrukture, kao  što je brana Svračkovo, za šta treba obezbediti povoljne kredite koji će se dugoročno otplaćivati.

"Ja sam predložio da kada su u pitanju investicije u vodoprivredi, vlada preuzme troškove glavnice vraćanja kredita, a opštine da podele obavezu izmirenja kamate", naveo je on, i dodao da je to jedini način da se veliki sistemi isfinansiraju.

To se, kako je napomenuo, odnosi i na puteve koji su u nadležnsoti opština, koje  nemaju sredstva da sami iznesu njihovo održavanje, poput Gornjeg Milanovca, jedne od  teritorijalno najvećih opština u Srbiji. Predsednik opštine Gornji Mialnovac Milisav Mirković naglasio je da lokalna samouprava daje logističku podršku projektu izgradnje auto-puta, posebno kada je u pitanju eksproprijacija zemljišta.

"U Vrnčanima je bio najveći problem jer su meštani bili nezadovoljni cenom", kazao je on, dodavši da su pojedini postupci još u toku pred Osnovnim  sudom u Čačku.

Sastanku u zgradi opštinskog načelstva prisustvovali su i direktori javnih preduzeća i ustanova iz Gornjeg Milanovca.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;