IZOLACIJA-468X60-BANNER

WINDOSHOW-970X250-BANNER

Najavljena rekonstrukcija vršačke železničke stanice i pristupnih puteva

09.10.2012. | eKapija

Opštinu Vršac prošle nedelje posetili su predstavnici "Železnica Srbije". Na sastanku je bilo reči o uređenju železničke stanice, prilaznih puteva do koloseka, kako za građane tako i za trgovinsko robni promet, izgradnji koloseka u industrijskoj zoni i izgradnji manipulativnog prostora u stanici u Uljmi, objavljeno je na opštinskom sajtu.

Odlučeno je da će "Železnice" i opština u narednom periodu zajednički finansirati uređenje perona, koloseka i pristupnih saobraćajnica, dok će obnovu čekaonica, toaleta, nadstrešnica i montiranje niskih perona "Železnice" finansirati samostalno.

- Opština Vršac u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i "Železnicama" počev od 2008. godine uspešno sarađuje, i ostvarene su studije izvodljivosti za revitalizaciju pruga južnog Banata i realizaciju intermodalarnog terminala u industrijskoj zoni Vršac u saradnji sa partnerima iz Rumunije - izjavio je Milan Vučinić, savetnik generalnog direktora "Železnica Srbije".

- Vršac je uspostavljanjem železničkog saobraćaja sa novim vozovima prema Beogradu i Temišvaru stvorio ambijent evropski razvijene sredine – rekao je Radovan Lekić, šef regionalnog prevoza putnika "Železnica".

Milan Maksimović, direktor direkcije za infrastrukturu "Železnica Srbije", posebno je pohvalio napredak opštine u razvoju infrastrukture, naglašavajući da je 2010. godine na sastanku održanom na temu poboljšanja železnice donet zaključak koji je do danas ispunjen, primenjen i sa vidnim rezultatima.

- Naša borba za modernizaciju železnice se nastavlja. Za 2013. godinu aplicirali smo kod Vlade Nemačke za bilateralni robni kredit koji će nam omogućiti elektrifikaciju pruge, a kod NIP-a za naredni konkurs građevinskog uređenja pruge u vrednosti od 5 mil EUR. To znači da ćemo u najskorijem periodu dobiti još brži i komforniji saobraćaj - rekao je Maksimović.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


LORENCIC-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoran Šumaruna 19.02.2024.
Pravilno postavljena podkonstrukcija i prav...
Stojkovic 12.02.2024.
A voda sto Malo Malo pa nestane to nema vez...
Sile 24.01.2024.
Sve ovo je super, ali fali nam minimum jos ...
Darko 17.01.2024.
A što tako ne okreče Beograd? Svi stranci s...
Branka 06.01.2024.
Videla sam hotel i u šoku sam. Ne razumem z...

;