INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Najavljena rekonstrukcija vršačke železničke stanice i pristupnih puteva

09.10.2012. | eKapija

Opštinu Vršac prošle nedelje posetili su predstavnici "Železnica Srbije". Na sastanku je bilo reči o uređenju železničke stanice, prilaznih puteva do koloseka, kako za građane tako i za trgovinsko robni promet, izgradnji koloseka u industrijskoj zoni i izgradnji manipulativnog prostora u stanici u Uljmi, objavljeno je na opštinskom sajtu.

Odlučeno je da će "Železnice" i opština u narednom periodu zajednički finansirati uređenje perona, koloseka i pristupnih saobraćajnica, dok će obnovu čekaonica, toaleta, nadstrešnica i montiranje niskih perona "Železnice" finansirati samostalno.

- Opština Vršac u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i "Železnicama" počev od 2008. godine uspešno sarađuje, i ostvarene su studije izvodljivosti za revitalizaciju pruga južnog Banata i realizaciju intermodalarnog terminala u industrijskoj zoni Vršac u saradnji sa partnerima iz Rumunije - izjavio je Milan Vučinić, savetnik generalnog direktora "Železnica Srbije".

- Vršac je uspostavljanjem železničkog saobraćaja sa novim vozovima prema Beogradu i Temišvaru stvorio ambijent evropski razvijene sredine – rekao je Radovan Lekić, šef regionalnog prevoza putnika "Železnica".

Milan Maksimović, direktor direkcije za infrastrukturu "Železnica Srbije", posebno je pohvalio napredak opštine u razvoju infrastrukture, naglašavajući da je 2010. godine na sastanku održanom na temu poboljšanja železnice donet zaključak koji je do danas ispunjen, primenjen i sa vidnim rezultatima.

- Naša borba za modernizaciju železnice se nastavlja. Za 2013. godinu aplicirali smo kod Vlade Nemačke za bilateralni robni kredit koji će nam omogućiti elektrifikaciju pruge, a kod NIP-a za naredni konkurs građevinskog uređenja pruge u vrednosti od 5 mil EUR. To znači da ćemo u najskorijem periodu dobiti još brži i komforniji saobraćaj - rekao je Maksimović.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;