INFONET-468X60-BANNER

Napreduje rekonstrukcija stadiona Tašmajdan

15.08.2012. | Kurir

Sanacija i adaptacija Sportskog rekreativnog centra „Tašmajdan” odvija se prema utvrđenoj dinamici, kažu u Agenciji za investicije i stanovanje grada Beograda. U proteklom periodu su uklonjeni svi bespravno podignuti objekti i očišćena cela površina tribina i platoa, pre svega, stara i oronula kamena oplata. Porušene su stare tribinske stepenice i podignute nove.

Takođe su završena predviđena zidanja na svim nivoima, kao što je spoljno stepenište ka Abardarevoj ulici i biletarnica iz Abardareve i Ulice Ilije Garašanina, čime je omogućena bolja protočnost posetilaca.

Kako su rekli u Agenciji za investicije i stanovanje, prethodno su demontirane termotehničke, elektro i postojeće instalacije vodovoda i kanalizacije, ali je završen i razvod na svim nivoima, koji uključuje i plato i parking prostor iz Ulice Ilije Grašanina. Takođe je završen razvod hidrantske mreže oko terena, kao i radovi na polaganju cevi magistralne kanalizacione mreže oko stadiona.

U toku su radovi na termotehničkim instalacijama na jednom delu objekta. Završena je sanacija stubova rasvete, dok je dotrajala bravarija i unutrašnja stolarija uklonjana.

Trenutno se radi na trafostanici, a postavljanje instalacija je u završnoj fazi. Naredni korak biće malterisanje podtribinskog prostora na jugozapadnoj strani, kao i sanacija kompletnog podtribinskog prostora.

Direktor Sportskog centra „Tašmajdan” ranije je istakao da radovi u kultnom beogradskom sastajalištu treba da mu vrate stari sjaj, kakav je imao 1954. godine.

– Predviđeno je da se tokom zime ponovo aktivira popularno klizalište, inače, prvo i najveće u gradu, dok će tokom letnjih meseci biti nameštena multifunkcionalna podloga za mali fudbal, basket, odbojku i rukomet, kao i staza za atletiku. Takođe će biti postavljeni i svi ostali sadržaji koji mogu da koriste građanima i rekreativcima. Ne treba zaboraviti da će, posle temeljne rekonstrukcije tribina, u tom prostoru ponovo moći da se organizuju vrhunski koncerti, gde će i do 10.000 ljudi moći da uživa u dobroj „svirci”, uz mogućnost korišćenja većeg parking prostora ispred centra – istakao je Pavlović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;