INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Rekonstrukcija Malog pozorišta "Duško Radović"

06.08.2012. | Gradjevinarstvo.rs

Radovi na rekonstrukciji Malog pozorišta “Duško Radović” teku prema utvrđenoj dinamici, kažu u Sekretarijatu za kulturu grada Beograda. Bez obzira na visoke temperature, na gradilištu se radi uobičajeno i prema utvrđenom planu.
 
Trenutno se izvode radovi na pokrivanju kosog krova i termoizolaciji ravnog krova, termotehničkoj instalaciji, kao i elektroradovi. Takođe se zidaju pregradni zidovi i nadstrešnica iznad rampe za invalide i protivpožarnog bazena. Pored najmodernije rasvete, ozvučenja i drugih pratećih sadržaja, ova rekonstrukcija omogućiće pristup osobama sa invaliditetom u sve delove novog pozorišta.

Demontirana je stara scena i prateći enterijerski prostor, koji će u narednom periodu dobiti novo lice, na zadovoljstvo poštovalaca pozorišta i stvaralaštva za decu. Gradilište je, takođe, obezbeđeno i prohodno za sve posetioce Tašmajdanskog parka, vernike koji dolaze u pravoslavne hramove u neposrednoj blizini pozorišta i Dečjeg kulurnog centra Beograda.

Vršilac dužnosti direktora ovog pozorišta Damjan Kecojević kaže da se svi zaposleni raduju rekonstrukciji koja je u toku i da s nestrpljenjem očekuju preseljenje u novi – stari prostor koji će ponovo biti centar dečje pozorišne delatnosti, a posetiocima omogućiti komfor i uživanje u predstavama .

Malo pozorište “Duško Radović” privremeno je izmešteno u bivši boskop “Jugoslavija” na Novom Beogradu, koji je takođe u međuvremenu rekonstruisan.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;