INFONET-468X60-BANNER

Na Cetinju počela izgradnja univerzitetskog kompleksa

16.07.2012. | Vijesti

Na Cetinju je u petak svečano položen kamen temeljac za novi univerzitetski kompleks, čija će izgradnja ukupno koštati 20 miliona evra.

Kamen temeljac položili su predsednik Crne Gore Filip Vujanović, gradonačelnik Prestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, direktor Direkcije javnih radova Žarko Živković i rektor Univerziteta Crne Gore Predrag Miranović, a na taj način najavljena je izgradnja ovog dugoočekivanog projekta.

Investitori projekta su Vlada Crne Gore i Grad Cetinje. Prva faza radova vredna je 2,9 miliona evra.

Ministarka nauke Sanja Vlahović kazala je da je za jedan grad velika čast i odgovornost da postane univerzitetski centar, a da će izgradnjom ovog kompleksa, Cetinje dobiti taj status.

Novi dom cetinjskih akademija biće na površini većoj od 25 hiljada kvadratnih metara.

U ovoj višespratnici prostor će dobiti Fakultet likovnih umetnosti, Fakultet dramskih umetnosti i Muzička akademija. Fakultet likovnih umetnosti, prema projektu, imaće prizemlje i dva sprata. Muzička akademija delovaće u sklopu objekta koji će, uz prizemlje, imati dva sprata, potkrovlje i suteren.

Fakultet dramskih umetnosti, uz prizemlje i dva sprata, prostorije za rad imaće i u podrumu zgrade. Uz fakultetska zdanja, u sklopu kompleksa biće podignuta i zajednička zgrada, u kojoj će, između ostalog biti smeštena i dvorana, odnosno izložbeni prostor.

Na raspolaganju studentima i predavačima tri akademije, biće i objekat sa apartmanskim smeštajem. U sklopu kompleksa, biće izgrađena i pristupna saobraćajnica i podzemni parking prostor.

 

 

 

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;