INFONET-468X60-BANNER

"Rigips" nagrada za Muzej jugoslovenske kinoteke

26.06.2012. | E-kapija

Na prestižnom takmičenju u organizaciji "Saint - Gobain", koje je održano 8. juna u Londonu, u konkurenciji 66. projekata iz više od 30 zemalja, u kategoriji enterijera izvedenih "Rigips" malterima i ukrasima od gipsa prvu nagradu osvojio je projekat iz Srbije Muzej jugoslovenske kinoteke.

Rekonstrukcija Muzeja jugoslovenske kinoteke vršena je u dve faze. Prvu fazu radova sa gips kartonskim pločama izvodilo je preduzeće "Gradina", a u drugoj fazi akcenat je stavljen na obnovu ukrasa od gipsa u kojoj je glavni izvođač bio "Arhi.pro" sa podizvođačem "Rapidom" iz Apatina. Autor projekta rekonstrukcije je arhitekta Pavle Vasev.

Izložba 66 takmičarskih projekata organizovana je u čuvenom hotelu "Guoman tower bridge" u vreme tradicionalnog britanskog popodnevnog čaja. Svim učesnicima je dodeljena plaketa za učešće u finalnoj fazi takmičenja.

U atmosferi kraljičinog dijamantskog jubileja i u susret olimpijskim igrama, London je bio veoma atraktivna lokacija za gala svečanost povodom dodele nagrada. Ceremonija je održana u okviru kraljičine kuće u Grinviču.

Saint - Gobain Gypsum International Trophy već 14 godina promoviše projektante i izvođače enterijera širom sveta.

U Rigips sistemima urađeni su Gugenhajmov muzej, Petronas Towers, Millenium Dome, Canary Wharf, Nemački parlament, zgrada Ginger & Fred, bečki Koncerthaus...

Takmičenje se ove godine odvijalo u šest kategorija vezanih za enterijere sa gipskartonskim pločama odnosno malterima i ukrasima od gipsa.

Predstavnici Srbije u Londonu osim Muzeja jugoslovenske kinoteke bili su: Bioskop Arena cineplex, vila na Zvezdari, Dom omladine Beograda i Narodna biblioteka Srbije. Predstavnici Crne Gore bili su: Mall of Montenegro, Hotel Sveti Stefan i City Kvart.

Svečanosti je prisustvovalo 350 gostiju uglavnom arhitektata i izvođača iz preko 30 zemalja.

Povezane vesti:

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;