"Rigips" nagrada za Muzej jugoslovenske kinoteke

26.06.2012. | E-kapija

Na prestižnom takmičenju u organizaciji "Saint - Gobain", koje je održano 8. juna u Londonu, u konkurenciji 66. projekata iz više od 30 zemalja, u kategoriji enterijera izvedenih "Rigips" malterima i ukrasima od gipsa prvu nagradu osvojio je projekat iz Srbije Muzej jugoslovenske kinoteke.

Rekonstrukcija Muzeja jugoslovenske kinoteke vršena je u dve faze. Prvu fazu radova sa gips kartonskim pločama izvodilo je preduzeće "Gradina", a u drugoj fazi akcenat je stavljen na obnovu ukrasa od gipsa u kojoj je glavni izvođač bio "Arhi.pro" sa podizvođačem "Rapidom" iz Apatina. Autor projekta rekonstrukcije je arhitekta Pavle Vasev.

Izložba 66 takmičarskih projekata organizovana je u čuvenom hotelu "Guoman tower bridge" u vreme tradicionalnog britanskog popodnevnog čaja. Svim učesnicima je dodeljena plaketa za učešće u finalnoj fazi takmičenja.

U atmosferi kraljičinog dijamantskog jubileja i u susret olimpijskim igrama, London je bio veoma atraktivna lokacija za gala svečanost povodom dodele nagrada. Ceremonija je održana u okviru kraljičine kuće u Grinviču.

Saint - Gobain Gypsum International Trophy već 14 godina promoviše projektante i izvođače enterijera širom sveta.

U Rigips sistemima urađeni su Gugenhajmov muzej, Petronas Towers, Millenium Dome, Canary Wharf, Nemački parlament, zgrada Ginger & Fred, bečki Koncerthaus...

Takmičenje se ove godine odvijalo u šest kategorija vezanih za enterijere sa gipskartonskim pločama odnosno malterima i ukrasima od gipsa.

Predstavnici Srbije u Londonu osim Muzeja jugoslovenske kinoteke bili su: Bioskop Arena cineplex, vila na Zvezdari, Dom omladine Beograda i Narodna biblioteka Srbije. Predstavnici Crne Gore bili su: Mall of Montenegro, Hotel Sveti Stefan i City Kvart.

Svečanosti je prisustvovalo 350 gostiju uglavnom arhitektata i izvođača iz preko 30 zemalja.

Povezane vesti:

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Aleksandra 16.05.2021.
Gde mogu i kada da se prijavim za zamenu st...
Boki 16.05.2021.
Kako se i gde prijaviti?
Vesna 12.05.2021.
Kako se prijavljuje na subvenciju za zamenu...
Jovana 12.05.2021.
Gde mogu da se prijavim za promenu stolarij...
Miomir Mijić 10.05.2021.
Neki od tih čuvenih svetskih arhitekata su ...