Italijani zainteresovani za srpsko tržište nekretnina

07.06.2012. | Tanjug

Na sajmu nekretnina i investicija EIRE u Milanu, koji se održava od 5. do 7. juna, veliki broj italijanskih investitora je zainteresovan za ulaganje u Srbiju.

Predstavnik BELRE međunarodnog Sajma nekretnina i investicija, koji će biti održan 29. i 30. oktobra u Beogradu Dušica Gaković je izjavila je da su učesnici sajma u Milanu izrazili zainteresovanost za srpsko tržište.

''BELRE" kao događaj ima mogućnosti da ove godine privuče veći broj italijanskih kompanija jer svi učesnici sajma sa kojima smo razgovarali imaju u planu da u narednom periodu posete Srbiju i istraže mogućnosti za investiranje, navela je ona.

Gakovićeva je ukazala na to da konstantan rad Agencija za strane investicije i promociju izvoza (SIEPA) na promociji Srbije, status kandidata za ulazak u EU, aktuelne investicije velikih italijanskih firmi, Fiata i Benetona, uticale su da veći broj italijanskih kompanija razmatra ulazak na srpsko tržište.

Prema njenim rečima, predstavnici SIEPA su istakli da je, iako je sajam manji u odnosu na prošlogodišnji, interesovanje italijanskih kompanija za ulaganje u Srbiju u porastu, kao i da se najviše interesuju za ulaganje u tržne centre.

Međunarodni sajam nekretnina i investicija (BELRE) će u oktobru na Beogradskom sajmu okupiti domaće i strane investitore, graditelje, projektante i konsultante.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...
ljuba 29.09.2021.
Hajde da danas analiziramo ocene izvodljivo...
Savic 27.09.2021.
Jedno od najlepiših i najpoželjnijih naselj...