PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Luka "Novi Sad" i "Novosadski sajam" izuzeti iz privatizacije

26.03.2009. | Beta

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je juče (25. mart 2009. godine) u Novom Sadu da je to ministarstvo prihvatilo inicijativu Izvršnog veća Vojvodine da se Luka "Novi Sad" i Novosadski sajam izuzmu iz procesa privatizacije.

Kako je navedeno u saopštenju sa jučerašnjeg sastanka Dinkića sa predsednikom Izvršnog veća Vojvodine Bojanom Pajtićem, ta institucija je u decembru prošle godine zatražila izuzimanje pomenutih preduzeća iz privatizacije.

Dodaje se da je to zatraženo na osnovu iskustava koja postoje u evropskim zemljama kada se radi o takvoj vrsti kompanija.

- Obe kompanije imaju izuzetan regionalni značaj i cilj rešavanja njihovog budućeg statusa je očuvanje reputacije regionalnog vojvođanskog brenda - rekao je Pajtić.

U saopštenju je navedeno da je dogovoreno da se u Vojvodini sačine predlozi za organizacionu i statusnu transformaciju Luke "Novi Sad" i Novosadskog sajma, pri čemu će se koristiti iskustva takvih privrednih organizacija iz okruženja i Evrope.

Dodaje se da će naredne sedmice Vladi Srbije biti upućen i predlog za rešavanje problema duga Dnevnik holdinga, sačinjen na osnovu zahteva Izvršnog veća Vojvodine.

Dinkić je predsedniku pokrajinske vlade predstavio i Prednacrt zakona o regionalnom razvoju koji, kako je rekao, predviđa osnivanje vojvođanske razvojne agencije, koja će imati pravo da akredituje oblasne razvojne agencije na svojoj teritoriji.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 24.11.2023.
Čini mi se da ne bi bila loša ni kombinacij...
DARKO 06.11.2023.
Na svake 2 godine ili pred izbore ista prič...
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...

;