INFONET-468X60-BANNER

Luka "Novi Sad" i "Novosadski sajam" izuzeti iz privatizacije

26.03.2009. | Beta

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je juče (25. mart 2009. godine) u Novom Sadu da je to ministarstvo prihvatilo inicijativu Izvršnog veća Vojvodine da se Luka "Novi Sad" i Novosadski sajam izuzmu iz procesa privatizacije.

Kako je navedeno u saopštenju sa jučerašnjeg sastanka Dinkića sa predsednikom Izvršnog veća Vojvodine Bojanom Pajtićem, ta institucija je u decembru prošle godine zatražila izuzimanje pomenutih preduzeća iz privatizacije.

Dodaje se da je to zatraženo na osnovu iskustava koja postoje u evropskim zemljama kada se radi o takvoj vrsti kompanija.

- Obe kompanije imaju izuzetan regionalni značaj i cilj rešavanja njihovog budućeg statusa je očuvanje reputacije regionalnog vojvođanskog brenda - rekao je Pajtić.

U saopštenju je navedeno da je dogovoreno da se u Vojvodini sačine predlozi za organizacionu i statusnu transformaciju Luke "Novi Sad" i Novosadskog sajma, pri čemu će se koristiti iskustva takvih privrednih organizacija iz okruženja i Evrope.

Dodaje se da će naredne sedmice Vladi Srbije biti upućen i predlog za rešavanje problema duga Dnevnik holdinga, sačinjen na osnovu zahteva Izvršnog veća Vojvodine.

Dinkić je predsedniku pokrajinske vlade predstavio i Prednacrt zakona o regionalnom razvoju koji, kako je rekao, predviđa osnivanje vojvođanske razvojne agencije, koja će imati pravo da akredituje oblasne razvojne agencije na svojoj teritoriji.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;