Luksuzno zdanje kod Kalemegdana

27.08.2008. | Build Up

Radovi na jednoj od najatraktivnijih i najskupljih lokacija u gradu, u Rajićevoj ulici u blizini Kalemegdana, posle nekoliko godina „pauziranja”, konačno su počeli. Preduzeće ABD, koje je investitor, u pripremnoj faziće raščistiti plac, izmestiti postojeće instalacije i izgraditi potporne zidove, a izgradnja kompleksa, kako stoji u saopštenju, počeće za pola godine.

Ovo autentično arhitektonsko rešenje, za koje su projekat potpisali arhitekte Milan i Vladimir Lojanica i osvojili nagradu na javnom arhitektonskom konkursu,činiće tržni centar, prvi hotel sa pet zvezdica u centru grada i podzemna garaža, to jest 46.000 kvadratnih metara prostora. Investitor u ovaj projekat ulaže oko 100 miliona evra, a u tržnom centru i hotelu radno mesto će naći nekoliko stotina ljudi.

Zvanično otvaranje tržnog centra, ako se ne desi nešto neplanirano, očekuje se 2011. godine. Zahvaljujući ovoj investiciji, kako su saopštili iz preduzeća ABD, prestonica će dobiti najmoderniji tržni centar i hotel građen po najvišim svetskim standardima. Posetioci će imati jedinstvenu priliku da uživaju u panorami grada i parka Kalemegdan. U izgradnji kompleksa učestvovaće najviše domaćih preduzeća među kojima je i LHR, angažovano na izvođenju svih pripremnih radova.

ABD je deo kompanije „Ashtrom International”, najveće privatne građevinske kompanije u Izraelu koja, bar dosad, uspešno gradi širom sveta i jedan je od najvećih koncerna na planeti u ovoj oblasti. Istovremeno sa građevinskim radovima, na istom zemljištu, u toku je i treća faza arheoloških iskopavanja pod nadzorom stručnjaka Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda. Prema informacijama dobijenim u Zavodu, ispod gradilišta se nalazi put koji je vodio do nekadašnjeg rimskog vojnog logora.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 21.06.2021.
Pa zasto opstina koja nam je prodala placev...
Marko 20.06.2021.
Kako se prijaviti za stolariju?Gde?I sta je...
Šebek Snežana 08.06.2021.
Šta od dokumentacije treba priložiti uz pri...
Saša 04.06.2021.
Eto mu politike, sad će reći da mi nismo mo...
Nina 04.06.2021.
Imam kucu od 70 kvadrata treba se promeniti...