INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Niška banja nije samo topla voda, već i akva-park

20.10.2011. | Večernje novosti

Ako ponovo ne dođe do odlaganja, izgradnja akva-parka na ulazu u Nišku Banju trebalo bi da počne do kraja decembra. Zastoj u realizaciji posla nastao je zbog upisa u republičke katastarske knjige i pribavljanja dozvola za gradnju u koju srpsko-italijanska Italinis grupa namerava da investira stotinak miliona evra.

Suvlasnik zemljišta i predsednik Italinis grupe Bojan Stanisavljević kaže da je "kompanija, još 27. maja, dobila rešenje o uknjiženju, što je osnov za sve druge postupke i dozvole". "Odmah smo, međutim, uočili grešku, jer je u tom dokumentu pisalo da smo korisnici, a ne vlasnici građevinskog zemljišta, pa smo u ispravljanju činjenica nepovratno izgubili još mesec dana". Stanisavljević dodaje da je zadovoljan što je lokalna samouprava pomogla da se taj proces ubrza, te je odmah započeto i pribavljanje dokumentacije za dobijanje građevinske dozvole.

Lokacija Lozni kalem bila je ponuđena na javnoj licitaciji. Italinis grupa ju je kupila po početnoj ceni, u ukupnom iznosu od 1,1 milion evra. Kompletna suma u gradski budžet uplaćena je još 28. februara, svi prethodni uslovi bili su ispunjeni, ali se ponovo ispostavilo da ništa nije gotovo dok administracija ne kaže da je tako.

Sada se čeka prva naredna sednica Skupštine grada Niša, na kojoj će biti izvršene izmene Plana detaljne regulacije i izbačena jedna ulica koja se zadesila u pomenutom kompleksu. "Sledi, potom, jednomesečni javni uvid, što znači da potrebne dozvole možemo da očekujemo tek u decembru. Inače, sa naše strane ne postoji ni jedna prepreka da radovi na budućem akva-parku startuju odmah, makar temperatura bila i ispod nule", objašnjava Stanisavljević.

Izgradnja hotela, pri tome, započela bi naredne godine, dok dinamika realizacije svih drugih planova zavisi od ostalih partnera: italijanskih kompanija Stefanija, Lokateli i Trusardi, koji imaju svoj plan radova i investiranja. U svakom sličaju, može se očekivati da sve bude završeno za oko tri i po godine.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;