Vojska gradi montažne kuće za vojna lica

12.10.2011. | E-kapija

Dragan Šutanovac, ministar odbrane juče je, nakon obilaska pogona za obradu drveta Pilana u Šapcu, koji je u sastavu Vojnograđevinske ustanove Beograd, najavio da će se tu proizvoditi montažne drvene kuće za potrebe aktivnih i penzionisanih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Šutanovac je izjavio da će prve kuće biti postavljene u Valjevu, a da se planira da to bude učinjeno i u drugim gradovima širom Srbije.

Planirano je da se u Valjevu za početak izgradi kompletno naselje sa 50 montažnih stambenih jedinica. Ovo će biti početak novog načina rešavanja stambenog pitanja za bivše i sadašnje pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, a isti model stambenog zbrinjavanja biće ponuđen Ministarstvu unutrašnjih poslova i drugim državnim institucijama na lokalnom nivou, kao i predstavnicima lokalne samouprave.

Vojnograđevinska ustanova Beograd do pre četiri godine bila je u gubicima od oko 150 miliona dinara, ali sada pozitivno posluje zahvaljujući Ministarstvu odbrane. Ministar Šutanovac je naglasio da je pogon u Šapcu jedinstven u Srbiji i da trenutno zapošljava više od 70 radnika, a namera Ministarstva odbrane je da se prošire kapaciteti i poveća broj zaposlenih.

Ministar Šutanovac naglašava da se kompletan projekat radi u okviru Ministarstva odbrane koje će njegovom realizacijom uposliti svoje kapacitete i uštedeti novac. "Okvirna cena kvadratnog metra trebalo bi da bude oko 350 evra, ali moguće je da bude i niža, što će zavisiti od broja narudžbina", objasnio je.

Miloš Milošević i Zoran Jakovljević, gradonačelnici Šapca i Valjeva, podržali su projekat Ministarstva odbrane za rešavanje stambenog pitanja kroz nabavke montažnih kuća i ukazali na to da to predstavlja višestruku korist za lokalne samouprave.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Šumadinac 01.06.2020.
U taj program ulazimo i mi koji živimo u in...
Edin 28.05.2020.
Kako mogu poruciti ove bruseve za poliranje...
Jugoslav 26.05.2020.
Poštovani, Sve ovo je dobro i lepo objašnj...
Milan 18.05.2020.
Koja je preporucena debljina osb ploce kad ...
Darko 11.05.2020.
Još jedan razlog više da se pravi autoput R...