INFONET-468X60-BANNER

Presecanje vrpce - omiljeni srpski sport

10.10.2011. | Blic

Verovali ili ne, vrpca se može preseći i da bi se označio početak radova iako se ne tako retko dogodi da realizacija istog projekta kasni nekoliko godina. Otvaranje mostova i fabrika, puteva i deonica puteva, sajmova i izložbi, parada i vašara, vrtića i škola, trafo-stanica samo su deo široke lepeze otvaranja koje političarima tradicionalno služi u svrhu političke kampanje.

Par meseci pred izbore, otvaranja postaju gotovo svakodnevna. Političari se sa šlemovima na glavama, okruženi svitom saradnika i simpatizera šepure pred kamerama raznih televizija i objektivima fotoreportera. Apsolutni rekorder kada je reč o otvaranju je Bojan Pajtić, predsednik Izvršnog veća Vojvodine.

Stručnjak za odnose s javnošću i direktor PR agencije Pragma Cvijetin Milivojević kaže da iskustvo višestranačja u Srbiji pokazuje da iako većina građana ne veruje u manifestacije čiji su glavni akteri političari, većina ih s radošću dočekuje, kao i da sve kampanje od 1991. do danas izgledaju preslikano.

"Predsednik države otvara aerodrom koji će tek na proleće stvarno biti otvoren, otvara most u Beškoj preko kojeg će saobraćaj krenuti takođe na proleće. Slika se na mostu preko Ade a da se otvaranje stvarno nije dogodilo", objašnjava Milivojević dodajući da zato i ne čudi što primer predsednika stranke sledi i premijer Vojvodine. On navodi loš primer autoputa Beograd - Subotica koji je u raznim fazama svog nastanka otvaran, kako kaže, 50 puta, a da ni dan-danas nije u potpunosti i na pravi način završen.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;