SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Presecanje vrpce - omiljeni srpski sport

10.10.2011. | Blic

Verovali ili ne, vrpca se može preseći i da bi se označio početak radova iako se ne tako retko dogodi da realizacija istog projekta kasni nekoliko godina. Otvaranje mostova i fabrika, puteva i deonica puteva, sajmova i izložbi, parada i vašara, vrtića i škola, trafo-stanica samo su deo široke lepeze otvaranja koje političarima tradicionalno služi u svrhu političke kampanje.

Par meseci pred izbore, otvaranja postaju gotovo svakodnevna. Političari se sa šlemovima na glavama, okruženi svitom saradnika i simpatizera šepure pred kamerama raznih televizija i objektivima fotoreportera. Apsolutni rekorder kada je reč o otvaranju je Bojan Pajtić, predsednik Izvršnog veća Vojvodine.

Stručnjak za odnose s javnošću i direktor PR agencije Pragma Cvijetin Milivojević kaže da iskustvo višestranačja u Srbiji pokazuje da iako većina građana ne veruje u manifestacije čiji su glavni akteri političari, većina ih s radošću dočekuje, kao i da sve kampanje od 1991. do danas izgledaju preslikano.

"Predsednik države otvara aerodrom koji će tek na proleće stvarno biti otvoren, otvara most u Beškoj preko kojeg će saobraćaj krenuti takođe na proleće. Slika se na mostu preko Ade a da se otvaranje stvarno nije dogodilo", objašnjava Milivojević dodajući da zato i ne čudi što primer predsednika stranke sledi i premijer Vojvodine. On navodi loš primer autoputa Beograd - Subotica koji je u raznim fazama svog nastanka otvaran, kako kaže, 50 puta, a da ni dan-danas nije u potpunosti i na pravi način završen.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;