SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Održano predavanje "Zelena gradnja – sadašnjost i perspektiva"

07.10.2011. | Gradjevinarstvo.rs

U organizaciji Saveta zelene gradnje Srbije, u svečanoj sali Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, danas je održano predavanje za predstavnike medija i javnih institucija Zelena gradnja – sadašnjost i perspektiva.

Predsednica Saveta zelene gradnje Srbije, Marija Golubović i potpredsednik ove organizacije, Mladen Vukanac, upoznali su prisutne sa pojmom i konceptom zelene gradnje, međunarodnim standardima za sertifikaciju i trenutnim stanjem i perspektivom zelene gradnje u Srbiji.

Predstavnicima medija prezentovane su osnovne informacije o tome šta su to zelene zgrade i koje kriterijume moraju da zadovolje da bi bile sertifikovane po međunarodnom standardu. Takođe, bilo je više reči i o tome koliko je Srbija odmakla u tom procesu.

"Ideja ovog predavanja bila je da se medijima na što efikasniji način približi ova tema, da se razjasne nedoumice šta zelena gradnja jeste i šta ona podrazumeva i da zajednički napravimo korak napred u kvalitetu izveštavanja o ovoj temi koja će u budućnosti biti sve značajnija", rekla je Marija Golubović, predsednica Saveta zelene gradnje Srbije.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;