INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Jagodina: stvaranje pešačke zone i poziv za gradnju hotela

25.07.2011. | Tanjug

Do naredne turističke sezone glavna ulica u centru Jagodine biće preuređena u pešačku zonu, najavio je gradonačelnik tog grada Dragan Marković Palma. Glavna ulica Kneginje Milice biće potpuno zatvorena za automobile, biće popločana granitnim pločama i biće "jagodinska Knez Mihailova", objasnio je Marković.

"Potpuno ćemo urediti tzv. Južni bulevar (ulaz u Jagodinu iz pravca Ćuprije) koji sada nije posebno reprezentativan i na tom delu napraviti fontanu, još jednu u gradu. Kada prođe ova turistička sezona o ovim planovima razgovaraćemo ozbiljnije, stavićemo ih na glasanje odbornicima Gradske skupštine, zatražićemo saglasnost Direkcije za puteve, raspisaćemo tender", rekao je Marković.

On je istakao da će predložiti da se sredstva od oko dva miliona dinara koja se sada izdvajaju za održavanje i servisiranje, investiraju u izgradnju kružnih tokova, a na takvom jednom iz pravca Ćuprije biće izgrađena fontana.

Marković je podsetio da u Jagodinu dolazi svake godine sve više turista. "Pošle godine ih je bilo pola miliona a ove godine, očekujemo 700.000. U Jagodini studira nekoliko hiljada mladih, Jagodina je grad sporta, a sve činimo da ubrzamo i privredeni razvoj", rekao je.

On je pozvao investitore da prave hotele u Jagodini i naveo da dnevno u Jagodini nedostaje 200 do 300 soba. On kaže i da je uveren da bi takav objekat "bio popunjen 99 odsto".

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;