INFONET-468X60-BANNER

Aleksandrovac odbio 23,5 miliona dinara iz NIP-a - Država opštini uzalud nudila novac za put

21.03.2011. | Blic

Ministarstvo za NIP dodelilo je opštini Aleksandrovac 23.500.000 dinara za rekonstrukciju i asfaltiranje puta Igroš - Dobroljupci - Šljivovo u dužini od 3,5 kilometara, uz uslov da opština uloži oko 5.000.000 dinara za realizaciju te investicije. Umesto izgradnje tog važnog putnog pravca, koji bi povezao opštinu Aleksandrovac i Brus, te predstavljao najkraću vezu žitelja centralne Šumadije sa jugom Srbije, čelnici opštine odustali su od projekta, jer su procenili da je nevažan.

Jugoslav Stajkovac, prvi čovek aleksandrovačke opštine, rekao je na zboru građana u MZ Dobroljupci da putni pravac za koji je NIP dao 23,5 miliona dinara "nije od strateške važnosti za ovu lokalnu zajednicu".

- Nismo hteli da izdvojimo deo sredstava za asfaltiranje puta Igroš - Dobroljupci - Šljivovo, jer bi taj put najviše koristio Vasi Lekiću, vlasniku beogradske firme "Foodland" koja u Igrošu gradi fabriku za proizvodnju voća i povrća - kazao je Stajkovac.

Mirčeta Miljković, predsednik MZ Igroš, kaže da je Stajkovac dao obećanje članovima Saveta te MZ da će ovaj putni pravac biti asfaltiran.

- Za veliko čuđenje je to što Stajkovac minimizira interese građana Šljivova, Parčina, Dobroljubaca, Panjevca, Igroša, Strojnaca i Žilinaca koji svakodne koriste ovaj putni pravac. On se sa bivšim ministrom Veljom Ilićem slikao na ovom putu, obećavši građanima njegovu rekonstrukciju i asfaltiranje - kaže Miljković.

Kako kaže Zoran Šljivić, predsednik opštine Brus, ova lokalna zajednica je pre tri godine rekonstruisala putni pravac Lepenac - Igroš u dužini od osam kilometara. On kaže da je prilikom asfaltiranja te deonice SO Brus namerno prešla zamišljenu geografsku granicu sa selom Dobroljupci u opštini Aleksandrovac, produživši taj asfaltni put za 250 metara.

- Namerno smo asfaltirali 250 metara puta prema selu Dobroljupci jer smo zaista imali obećanja mog kolege Jugoslava Stajkovca da će opština Aleksandrovac nastaviti dalje radove prema Dobroljupcima i Šljivovu - kaže Zoran Šljivić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;