INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izgradnja akva parka u Niškoj Banji može da počne

01.03.2011. | eKapija

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović i pravni zastupnik firme "Italnis Group" d.o.o. Nebojša Stanković potpisali su juče u Gradskoj kući Niša Ugovor o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini na lokaciji Lozni kalem radi izgradnje.

Ovo srpsko-italijansko preduzeće kupilo je krajem prošle godine od Grada na licitaciji parcelu Lozni kalem, sa desne strane ulaza u Nišku Banju, ukupne površine od 15 hektara.

Na površini od 5,5 hektara biće izgrađen akvapark, dok će se na ostatku zemljišta graditi dva luksuzna hotela, sportski tereni i drugi objekti sportsko-poslovnog centra.

U izgradnju centra biće uloženo više od 100 miliona evra, a biće otvoreno više od hiljadu novih radnih mesta.

Grad Niš je prodao "Italnisu" ceo kompleks po ceni od 780 dinara po metru kvadratnom. Ovo preduzeće bilo je ujedno i jedini ponuđač, pa je na licitaciji kupilo plac po početnoj ceni.

Jučerašnje potpisivanje ugovora predstavlja okončanje pravnih procedura vezanih za ovu značajnu investiciju.

Gradonačelnik Simonović izrazio je nadu da će u narednih nekoliko meseci započeti izgradnja jedne od najvećih investicija u turizmu u ovom delu Srbije.

- Izgradnja akva parka predstavlja pokretač razvoja Gradske opštine Niška Banja, koja je veliki potencijal za razvoj Grada Niša. Najvažnije je da smo ovu atraktivnu lokaciju, koja je mnogo godina stajala prazna, stavili u funkciju - rekao je gradonačelnik Simonović i izrazio očekivanje da će investitori ispoštovati dogovorenu dinamiku izgradnje.

Prema najavi investitora, ovaj kompleks gradiće se u tri faze. U prvoj fazi planirana je izgradnja akva parka za koji se očekuje da prve posetioce primi već narednog leta, dok će do 2013. godine biti podignut hotel, a zatim i ostali turistički sadržaji.

Prema oceni pravnog zastupnika investitora, grad Niš je pokazao izuzetnu efikasnost svoje administracije, koja je omogućila brzo i uspešno potpisivanje ugovora o ovoj investiciji.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;