INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Polykem Srbija - radionica o hidroizolacionim PVC i TPO membranama

02.12.2010. | Gradjevinarstvo.rs

U Beogradu je danas održana radionica o instalaciji hidroizolacionih PVC i TPO membrana proizvođača Flag, u organizaciji preduzeća Polykem SR koje na teritoriji Srbije distribuira membrane italijanske kompanije.

Gostima je predstavljen proizvodni asortiman Flag-a ali i pokazne vežbe instalacije hidroizolacionih membrana.

Kompanija Polykem SR dobro je poznata našoj građevinskoj industriji kao partner koji svojim klijentima obezbeđuje, ne samo kvalitetne građevinske materijale, već i kompletne tehničke informacije.

Godinama unazad ova firma organizuje radionice, prezentacije i predavanja, sa teorijskim i praktičnim delom, primerima iz prakse, uzorcima materijala, pratećom štampanom i digitalnom literaturom. Tako Polykem SR spada u retke distributere koji su učinili mnogo da na besplatnom obrazovanju naših građevinara.

PVC i TPO hidroizolacione membrane Flag

Današnji kurs, kao i svi prethodni, bio je besplatan, a domaćini su se potrudili da svojim gostima, pored poznatog gostoprimstva, ponude i informacije iz prve ruke od tehničkih lica iz Italije.

Obrađena su sva pitanja vezana za temu Flag PVC i TPO membrana:

  • podvrste PVC i TPO membrana i njihova primena za specifične primere objekata (podzemne konstrukcije, hidroizolacija krova, krovni pokrivač, tunelogradnja, bazeni, itd)
  • postavljanje u različitim krovnim sistemima (krovovi sa balastom, krovni pokrivači, itd.)
  • mehaničko pričvršćivanje
  • varenje membrana
  • izrada detalja hidroizolacije (krovne i zidne ravni, mesta prodora, specifični detalji)
  • testovi kvaliteta urađenih radova (mehanički, vakuumski, itd)...

 

Preko dva sata teorijskog dela, a zatim pauza i praktični deo radionice, detaljno su upoznali naše projektante i izvođače radova sa principima i načinima postavljanja hidroizolacionih PVC i TPO plastomernih membrana.

U teorisjkom delu predstavljene su prednosti ovih membrana u odnosu na konkurentske tehnologije, reference izvedenih objekata među kojima su i aerodrom u Dubaiju, novi stadion Wembley u Velikoj Britaniji, prodajni objekti proizvođača nameštaja Ikea u Italiji i drugim zemljama (Flag proizvodi čine oko 95% hidroizolacionih materijala na Ikea objektima u Italiji), itd.


demonstracija ručnog varenja hidroizolacionih membrana (levo)
uređaj za mašinsko varenje hidroizolacionih membrana (desno)

Više o Flagon TPO membrani italijanskog proizvođača Flag pogledajte na linku ispod teksta. Preporučujemo i profil firme Polykem (vidi na kraju teksta) gde ćete naći mnogo više informacija o prethodnim semianrima i kompletnoj ponudi Polykem-a na građevinskom tržištu Srbije.

 

 

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;